Ved at bruge vores tjenester accepterer du samtidig vores brug af cookies.OKLÆS MERE OM COOKIES »

Af: Jesper Johannesen 13.09.2018 @ 22:49

Forestil dig, at der i nye hus er et kælderrum, som vil passe glimrende som træningslokale, men det er lidt småt med penge på opsparingen.

Heldigvis er der hjælp at hente, når redskaberne skal købes og betales. Her er en guide til hvordan du finder de billigste kviklån, og en liste over de typiske faldgruber, man bør undgå at havne i.
 

Hav hovedet med, når du låner

Alt for mange er havnet i gældsfælder, det næsten er umuligt at komme ud af. Det kan være en ond spiral, som gør at man optager kviklån for at betale af på andre kviklån. Det har aldrig været hensigten med den type lån, som i praksis er en af de nemmeste måder at rejse hurtig kapital til hvad man nu måtte mangle.


Normalt vil man gå til sin bank når man vil låne penge, og i mange tilfælde kan dette også lade sig gøre. Men af forskellige årsager kan banken ikke altid efterkomme ens ønsker, og så må man ud og kigge på andre løsninger. Her er kviklån en let tilgængelig løsning, som dog oftest er noget dyrere end et almindeligt banklån. Det er her, der er hjælp at hente, for hvordan finder man nemmest det billigste kviklån blandt de mange udbydere?


Samlet overblik

Nogle hjemmesider har gjort det let ved at samle en række kviklånsudbydere i deres system, og give resultatet ved automatiske søgninger blandt de forskellige udbydere. Først indtaster låntager det ønskede lånebeløb og alder, hvorefter der vises en liste af resultater. Her får man overblik over hvor meget man kan låne, hvor gammel man som minimum skal være for at låne, rente, samlet kreditomkostninger, og måske vigtigst af alt ÅOP, Årlig Omkostnings Procent, som viser den reelle pris for lånet, samt månedlig ydelse.


Læg et budget

Netop den månedlige ydelse er værd at notere sig. Vil man låne penge skal det være med en forventning om, at kunne betale pengene tilbage. Ellers ender man i en dårlig situation. Derfor kan det være en rigtig god ide at lave et budget. Enten helt lavpraktisk på et stykke papir, eller i et regneark, hvor man kan udskifte beløb efter forskellige scenarier. Har man et månedligt overskud i budgettet på 5000 kr., vil man snildt kunne betale en månedlig tilbagebetaling på 1000 kr. I budgettet skal man naturligvis huske at tage højde for fremtidige udgifter, der måtte komme indenfor tilbagebetalingsperioden, samt hvilke der udgår.


Der kan dog være store forskelle mellem udbydernes renter og gebyrer, hvilket kan aflæses i ÅOP. Det er vigtigt også at sammenligne de forskellige lån ift. denne parameter.


Vigtigheden af at tænke sig om

Det kan være rigtigt svært at komme ud af RKI, når man først er blevet registreret. Således var der registreret 48.000 dårlige betalere mellem 18 og 30 år i marts 2018. Det er let at optage kviklån, men det kan være svært at overskue. Gør man det rigtigt og tænker sig om, er der rigeligt med muligheder for at indfri de store drømme.

 

Se verdensmester Valverdes nye cykel og udstyr
Man er ikke i tvivl om, at det er verdensmesteren, der kører rundt på denne cykel.
Elcykler stormer - ny klub og UCI arrangerer VM
Elcykler boomer på verdensplan, men indtil videre er salget ikke eksploderet i Danmark, men det stiger dog hvert år. Men producenterne og grossisterne i Danmark forventer, at de næste to år slå elcykler for alvor igennem i Danmark også. 
CykelSportMesse i Aarhus med gratis adgang
Efter 10 års succes i Roskilde, gør CykelSportMessen nu sit indtog i Aarhus. Messen slår dørene op lørdag den 26. og søndag den 27. oktober - og der er gratis adgang.
Mecklenburg Vorpommern åbner op for spændende cykelmuligheder
Mecklenburg Vorpommern er på mange måder en uopdaget perle for cyklister. Som delstat i det gamle Østtyskland har området ligget i mølpose adskillige år, og man er nu i fuld gang med at modernisere, så alt kommer op på vestligt niveau.
Job: Bjarne Egedesø A/S søger Servicetekniker/Intern sælger
Egedesø søger en ny medarbejder, og det kunne måske være dig? Se nedenstående stillingsopslag.
Test: Roeckl Ibros cykelhandsker
Roeckl er specialister i cykelhandsker og ses jævnligt på flere topatleter - tidligere har blandt andet vores egen Lasse Norman Hansen brugt handskerne flittigt under hans banetriumfer.
Smukke panoramaudsigter og udfordrende nedkørsler
Hohe Salve i Kitzbüheler Alpen er stedet, hvor du finder et stort net af brede grusstier velegnede til gravel-bikes eller hardtail-mountainbikes samt tekniske og udfordrende nedkørsler, der er perfekte til brede dæk og fuldt affjedrede trial-bikes.
Produktnyt: Garmin lancerer samarbejde med Spotify
Spotify kan nu integreres med alle kompatible Garmin musikure, så brugerne kan lytte til offline-playlister direkte fra håndleddet.
Tør du prøve kræfter med den ultimative styrkeprøve?
Styrkeprøven i Norge er verdens længste og ældste årlige cykelløb på landevej. Det er en fantastisk udfordring for motionisten, der gerne vil prøve sig selv af.

Instagram #motionsfeltet

Seneste indlæg i debatten

Vær med i klubben - find en cykelklub i nærheden af dig

Team Motionsfeltet.dk

Vil du også gerne deltage i cykelløb i ind- og udland?

Motionsfeltet.dk   •   Åsvinget 5   •   9800 Hjørring   •   Tlf. 5155 8966   •   info@motionsfeltet.dk

Boligadvokat