Ved at bruge vores tjenester accepterer du samtidig vores brug af cookies.OKLÆS MERE OM COOKIES »

Af: Jesper Johannesen 04.09.2018 @ 14:48

Race Days i Kolding blev en kæmpe succes på trods af vejret og lidt færre tilmeldte end ventet.

Med det største internationale felt set i Danmark til start i UCI-klasserne dame, herre og U19-drenge og -piger var succesen og konkurrencen sikret. Vejret bød på alt, hvad en dansk sommer kan præstere: regn, vind, sol og svingende temperaturer, hvilket lagde en lille dæmper på tilskuerinteressen.

 

Race Days konceptet bestod prøven tilfredsstillende og har lagt fundamentet for et event de kommende år. 

 

Foto: Henrik Ravn


Snorre Larsen fra Team Amaton Sponz har fortalte os om sin oplevelse, men elitevinderen Sebastian Fini også giver sit besyv med. 
 

Race Days Kolding 2018 leverede et nyt perspektiv på, hvad et dansk MTB-event kan være. Eventets opbygning med tre løb fordelt over tre dage trak mange deltagere og tilskuere til området.

 

Dette tilførte stævnepladsen en uvant festivalstemning, hvor folk mellem løbene kunne hygge sig blandt spændende madboder, cykeludstillinger og storskærmens livestreaming.

 

"De voldsomme regnbyger, der fik ethvert fornuftigt menneske til at spæne ind i ly af det nærmeste telt, afbrød regelmæssigt seværdighederne, men derudover summede stævnepladsen konstant med god stemning," beretter Snorre Larsen. 

 

Weekenden åbnede fredag aften med et XCE-løb, der skulle udkæmpes på en ultrakort rundstrækning, som indeholdt forskellig byggede features, der, kombineret med den høje fart, udgjorde en super intens rute.

 

"Den lune sommeraften indhyllede danmarksmesterskabet i en rolig atmosfære, som kombineret med den høje spænding fra de vilde dueller gav en helt fantastisk stemning hos både tilskuerne og de ivrige deltagere. XCE-eventet sikrede også at mange af deltagerne til de følgende dages løb allerede fredag kom ud og fik opstillet telte og camps, hvilket fuldendte stævnepladsen forud for de kommende dage."

 

"Lørdag var det marathon-tid. XCM-løbet, som bestod af en 33 km rundstrækning, der kunne køres op til tre gange, viste deltagerne rundt omkring Kolding og favoriserede de mere udholdende ryttere. Jeg deltog ikke i dette løb, men bemærkede den tilfredse tone fra de deltagende på trods af den silende regn," forklarer Team Amaton Sponz-rytteren.


Toppen af kransekagen

Race Days 2018's største løb var gemt til søndag og havde ligget og luret i kulissen indtil selve dagen. Løbet på den olympiske distance (XCO) skulle udfoldes på Koldings klassiske, men dog opdaterede rute.

 

Den 4,5 km lange rundstrækning leverede en meget velbalanceret blanding af fysisk hårdhed, teknisk udfordring og det ”flow”, som enhver mountainbike-entusiast værdsætter. Startlisten i eliteklasserne var spækket med udenlandske navne, som ikke var kommet for følelsen af ”flow”, men derimod de point som kan hentes til et UCI C1-løb.

 

Den danske løbskalender er ikke kendt for at være spækket med højere kategoriserede løb, så initiativet til at skabe dette løb var bestemt vellidt blandt mange. Rygterne siger endda, at dette blot er et tilløb til et endnu højere rangeret løb i 2019.

 

"Søndagens vellykkede ræs fik lov at afrunde en unik MTB-weekend, som efterlod et gennemgående indtryk af et ambitiøst og gennemført arbejde fra arrangørernes side," lyder roserne fra Snorre Larsen.

 

Video: Claus KanT

 

Interview med Sebastian Fini, tredobbelt dansk mester i mountainbike, eliminator MTB og cykle cross

 

Sebastian Fini øverst på podiet / Foto: Henrik Ravn
 

Feltet.dk: Sebastian, hvorfor valgte du at prioritere Race Days fremfor World Cuppen i Mont Saint Anne i Canada?

 

Sebastian Fini: For at være ærlig har jeg ikke haft de bedste World Cup løb i år. Jeg har både været uheldig med styrt og punkteringer samt nogle ikke så gode dage. Derfor valgte jeg at tage til Kolding for at køre cykelløb, hygge med alle de danske mountainbikere og have en sjov weekend.

 

Feltet.dk: Når du ser tilbage på Race Days og Danmarksmesterskabet eliminatorløbet, som du vandt, hvad vi du fremhæve ved det løb og ruten? Er der noget, du synes kunne gøres bedre?

 

Sebastian Fini: Jeg synes, det var et rigtig fedt initiativ at køre eliminator om fredagen. Det var rigtig sjovt, hårdt, og der var kamp til stregen i hvert eneste heat. Ruten, vil jeg mene, var lige i den korte og smalle ende. Dobbelt så langt havde ikke gjort noget, da løbene ville blive mere spændende. Det gjaldt nærmest om at komme ind i første sving, og så var man næsten en vinder. Men alle lærer, og jeg er sikker på, det bliver endnu bedre næste år!

 

Feltet.dk: Du deltog også lørdagen i MTB maratonløbet. Er det en rute for eliten, motionisten eller er det for alle?

 

Sebastian Fini: Jeg kørte 33 km løbet. Ja, jeg må sige, der er noget fedt mountainbike omkring Kolding. En rute som ikke er for svær for nybegynderen, og som selv de hurtige drenge vil have det sjovt på.

 

Feltet.dk: Du vandt UCI C1 MTB-løbet i et tæt opgør med din kammerat Jonas Lindberg. Havde du løbet under kontrol hele vejen eller pressede han dig til det yderste?

 

Sebastian Fini: Vi lagde ud som død og helvede, fuld gas fra startskuddet, og det var planen. Vi holdt den hele vejen, og jeg følte virkelig, jeg havde løbet under kontrol, lige indtil jeg havde et lille styrt, som fik bukket min bagskifter, så gearene ikke fungerede som de skulle. Det gjorde, at jeg aldrig kom med mit planlagte angreb med to omgange igen. Jeg ventede derfor til spurten op til mål, hvor jeg kunne snige mig forbi min gode kammerat og konkurrent Jonas Lindberg på de sidste meter.

 

Feltet.dk: Ruten i Kolding er kendt som en af de allerbedste i Danmark. Tror du den vil tiltrække flere store udenlandske navne næste år, hvor den måske lægger jord og sten til et UCI HC løb? (Niveau under World Cups)

 

Sebastian Fini: Det vil jeg håbe! Ruten er virkelig fed, den har alle de fede features og højdemeterne gør det til en ganske hård rute samtidig. Jeg håber, at feltet næste år bliver med store navne, og vi får endnu et superfedt cykelløb, som altid i Kolding.

 

Feltet.dk: Et par dage efter kørte du Tour de Charlottenlund, det traditionsrige gadeløb og vandt det også. Hvordan synes du om gadeløb i sammenligning med mountainbikeløb, og er det noget, du vil satse på fremover?

 

Sebastian Fini: Jeg synes, det er rigtig sjovt at køre gadeløb, selvom jeg ikke har kørt mange før. Det minder meget om mountainbike. Der er sving, en kort rute, der skal accelereres mange gange, og så er det intenst hele vejen, som jeg kender det fra skoven. At jeg gik hen og vandt foran de fleste danske cykelryttere på højt niveau, var en kæmpe overraskelse. Jeg havde absolut ikke spået en sejr inden løbet blev skudt i gang, men det er altid fedt at overraske. Hvis det passer ind i kalenderen, så vil jeg da gerne køre nogle af de løb i fremtiden ja.

 

Feltet.dk: Sæsonen er snart slut og VM i Lenzerheide står for døren. Hvad forventer du dig af VM og resten af sæsonen?

 

Sebastian Fini: Jeg forventer, det bliver en kæmpe mountainbikefest i Lenzerheide. Det er en super fed rute, teknisk og ikke så mange højdemeter som normalt til en World Cup. Den passer mig rigtig godt, sidste år kørte jeg en fjerdeplads hjem i U23-klassen på samme rute. Jeg føler mig i rigtig god form, motivationen er rigtig høj, og jeg har en sejr fra Kolding og Charlottenlund med i bagagen, som giver lidt ekstra. Jeg glæder mig til at bære den rød/hvide trøje og køre for Danmark endnu engang.

 

Caroline Bohé sejrede hos damerne / Foto: Henrik Ravn

Feltet.dks motionshold, Team Motionsfeltet.dk, var også til start i motionsklassen. Læs Peter Vestergaards beretning om motionsløbet Race Days.

GOOD VIBES ONLY – CANYON//SRAM Zwift Academy 2018 – et overraskende godt sted at starte på en hometrainer
I forbindelse med mit medlemskab på Team Motionsfeltet.dk har jeg fået en invitation til at skrive om mit liv og mine erfaringer med motionscykling her på Motionsfeltet.dk. Jeg er ikke journalist, og jeg er ikke licensrytter eller noget, der ligner…
Test: Isadore Thermerino Jersey
Isadore er et hjertebarn tilhørende de tidligere professionelle cykelbrødre Martin og Peter Velits.
GOOD VIBES ONLY – LOUISON BOBET – Good looking and great feeling
I forbindelse med mit medlemskab på Team Motionsfeltet.dk har jeg fået en invitation til at skrive om mit liv og mine erfaringer med motionscykling her på Motionsfeltet.dk. Jeg er ikke journalist, og jeg er ikke licensrytter eller noget, der ligner…
CykelSportMessen - alle gode gange 11
Over 50 udstillere står klar, når Roskilde Kongrescenter åbner op for den 11. udgave af CykelSportMessen, og Feltet.dk og Motionsfeltet.dk er som så ofte før til stede på messen.
Test: Canyon Grail
Grail er Canyons nyeste skud på stammen, når det kommer til terræncykler. Kategorien, som tidligere var domineret af cross-disciplinen, er nu blevet kraftigt udvidet med den kategori, som populært hedder ’Gravel’.
Rydhave Slots Efterskole: Hvis du mener det alvorligt
Det er ikke kun for sjov, når Rydhave Slots Efterskole tilbyder cykelsport som en af disciplinerne på interesseområderne.
Produktnyt: Cannondale Habit 2019
Udviklingen af de forskellige segmenter af mountainbikes er i konstant udvikling. Også hos Cannondale som inviterede os til Tyrkland for at se nærmere på deres seneste kreation. Vi tog derfor en tur til Freibur for at se nærmere på, og ikke mindst prøvekøre, den nye Cannondale Habit 2019.
Boganmeldelse: Lars Bak - Hjælperytteren
Seneste skud på stammen af cykelbøger udgivet i 2018 er “Lars Bak - Hjælperytteren”. Vi har læst bogen og kommer her med en anmeldelse af den.
Test: Bibshorts og langærmet jersey fra Louison Bobet
Det franske brand Louison Bobet er nu tilgængeligt på det danske marked med produkter, som holder en høj produktkvalitet og hylder fortidens afdæmpede æstetik.

Instagram #motionsfeltet

Motionsfeltet.dk   •   Åsvinget 5   •   9800 Hjørring   •   Tlf. 5155 8966   •   info@motionsfeltet.dk

Boligadvokat