Ved at bruge vores tjenester accepterer du samtidig vores brug af cookies.OKLÆS MERE OM COOKIES »

Af: Jesper Johannesen 04.09.2018 @ 14:48

Race Days i Kolding blev en kæmpe succes på trods af vejret og lidt færre tilmeldte end ventet.

Med det største internationale felt set i Danmark til start i UCI-klasserne dame, herre og U19-drenge og -piger var succesen og konkurrencen sikret. Vejret bød på alt, hvad en dansk sommer kan præstere: regn, vind, sol og svingende temperaturer, hvilket lagde en lille dæmper på tilskuerinteressen.

 

Race Days konceptet bestod prøven tilfredsstillende og har lagt fundamentet for et event de kommende år. 

 

Foto: Henrik Ravn


Snorre Larsen fra Team Amaton Sponz har fortalte os om sin oplevelse, men elitevinderen Sebastian Fini også giver sit besyv med. 
 

Race Days Kolding 2018 leverede et nyt perspektiv på, hvad et dansk MTB-event kan være. Eventets opbygning med tre løb fordelt over tre dage trak mange deltagere og tilskuere til området.

 

Dette tilførte stævnepladsen en uvant festivalstemning, hvor folk mellem løbene kunne hygge sig blandt spændende madboder, cykeludstillinger og storskærmens livestreaming.

 

"De voldsomme regnbyger, der fik ethvert fornuftigt menneske til at spæne ind i ly af det nærmeste telt, afbrød regelmæssigt seværdighederne, men derudover summede stævnepladsen konstant med god stemning," beretter Snorre Larsen. 

 

Weekenden åbnede fredag aften med et XCE-løb, der skulle udkæmpes på en ultrakort rundstrækning, som indeholdt forskellig byggede features, der, kombineret med den høje fart, udgjorde en super intens rute.

 

"Den lune sommeraften indhyllede danmarksmesterskabet i en rolig atmosfære, som kombineret med den høje spænding fra de vilde dueller gav en helt fantastisk stemning hos både tilskuerne og de ivrige deltagere. XCE-eventet sikrede også at mange af deltagerne til de følgende dages løb allerede fredag kom ud og fik opstillet telte og camps, hvilket fuldendte stævnepladsen forud for de kommende dage."

 

"Lørdag var det marathon-tid. XCM-løbet, som bestod af en 33 km rundstrækning, der kunne køres op til tre gange, viste deltagerne rundt omkring Kolding og favoriserede de mere udholdende ryttere. Jeg deltog ikke i dette løb, men bemærkede den tilfredse tone fra de deltagende på trods af den silende regn," forklarer Team Amaton Sponz-rytteren.


Toppen af kransekagen

Race Days 2018's største løb var gemt til søndag og havde ligget og luret i kulissen indtil selve dagen. Løbet på den olympiske distance (XCO) skulle udfoldes på Koldings klassiske, men dog opdaterede rute.

 

Den 4,5 km lange rundstrækning leverede en meget velbalanceret blanding af fysisk hårdhed, teknisk udfordring og det ”flow”, som enhver mountainbike-entusiast værdsætter. Startlisten i eliteklasserne var spækket med udenlandske navne, som ikke var kommet for følelsen af ”flow”, men derimod de point som kan hentes til et UCI C1-løb.

 

Den danske løbskalender er ikke kendt for at være spækket med højere kategoriserede løb, så initiativet til at skabe dette løb var bestemt vellidt blandt mange. Rygterne siger endda, at dette blot er et tilløb til et endnu højere rangeret løb i 2019.

 

"Søndagens vellykkede ræs fik lov at afrunde en unik MTB-weekend, som efterlod et gennemgående indtryk af et ambitiøst og gennemført arbejde fra arrangørernes side," lyder roserne fra Snorre Larsen.

 

Video: Claus KanT

 

Interview med Sebastian Fini, tredobbelt dansk mester i mountainbike, eliminator MTB og cykle cross

 

Sebastian Fini øverst på podiet / Foto: Henrik Ravn
 

Feltet.dk: Sebastian, hvorfor valgte du at prioritere Race Days fremfor World Cuppen i Mont Saint Anne i Canada?

 

Sebastian Fini: For at være ærlig har jeg ikke haft de bedste World Cup løb i år. Jeg har både været uheldig med styrt og punkteringer samt nogle ikke så gode dage. Derfor valgte jeg at tage til Kolding for at køre cykelløb, hygge med alle de danske mountainbikere og have en sjov weekend.

 

Feltet.dk: Når du ser tilbage på Race Days og Danmarksmesterskabet eliminatorløbet, som du vandt, hvad vi du fremhæve ved det løb og ruten? Er der noget, du synes kunne gøres bedre?

 

Sebastian Fini: Jeg synes, det var et rigtig fedt initiativ at køre eliminator om fredagen. Det var rigtig sjovt, hårdt, og der var kamp til stregen i hvert eneste heat. Ruten, vil jeg mene, var lige i den korte og smalle ende. Dobbelt så langt havde ikke gjort noget, da løbene ville blive mere spændende. Det gjaldt nærmest om at komme ind i første sving, og så var man næsten en vinder. Men alle lærer, og jeg er sikker på, det bliver endnu bedre næste år!

 

Feltet.dk: Du deltog også lørdagen i MTB maratonløbet. Er det en rute for eliten, motionisten eller er det for alle?

 

Sebastian Fini: Jeg kørte 33 km løbet. Ja, jeg må sige, der er noget fedt mountainbike omkring Kolding. En rute som ikke er for svær for nybegynderen, og som selv de hurtige drenge vil have det sjovt på.

 

Feltet.dk: Du vandt UCI C1 MTB-løbet i et tæt opgør med din kammerat Jonas Lindberg. Havde du løbet under kontrol hele vejen eller pressede han dig til det yderste?

 

Sebastian Fini: Vi lagde ud som død og helvede, fuld gas fra startskuddet, og det var planen. Vi holdt den hele vejen, og jeg følte virkelig, jeg havde løbet under kontrol, lige indtil jeg havde et lille styrt, som fik bukket min bagskifter, så gearene ikke fungerede som de skulle. Det gjorde, at jeg aldrig kom med mit planlagte angreb med to omgange igen. Jeg ventede derfor til spurten op til mål, hvor jeg kunne snige mig forbi min gode kammerat og konkurrent Jonas Lindberg på de sidste meter.

 

Feltet.dk: Ruten i Kolding er kendt som en af de allerbedste i Danmark. Tror du den vil tiltrække flere store udenlandske navne næste år, hvor den måske lægger jord og sten til et UCI HC løb? (Niveau under World Cups)

 

Sebastian Fini: Det vil jeg håbe! Ruten er virkelig fed, den har alle de fede features og højdemeterne gør det til en ganske hård rute samtidig. Jeg håber, at feltet næste år bliver med store navne, og vi får endnu et superfedt cykelløb, som altid i Kolding.

 

Feltet.dk: Et par dage efter kørte du Tour de Charlottenlund, det traditionsrige gadeløb og vandt det også. Hvordan synes du om gadeløb i sammenligning med mountainbikeløb, og er det noget, du vil satse på fremover?

 

Sebastian Fini: Jeg synes, det er rigtig sjovt at køre gadeløb, selvom jeg ikke har kørt mange før. Det minder meget om mountainbike. Der er sving, en kort rute, der skal accelereres mange gange, og så er det intenst hele vejen, som jeg kender det fra skoven. At jeg gik hen og vandt foran de fleste danske cykelryttere på højt niveau, var en kæmpe overraskelse. Jeg havde absolut ikke spået en sejr inden løbet blev skudt i gang, men det er altid fedt at overraske. Hvis det passer ind i kalenderen, så vil jeg da gerne køre nogle af de løb i fremtiden ja.

 

Feltet.dk: Sæsonen er snart slut og VM i Lenzerheide står for døren. Hvad forventer du dig af VM og resten af sæsonen?

 

Sebastian Fini: Jeg forventer, det bliver en kæmpe mountainbikefest i Lenzerheide. Det er en super fed rute, teknisk og ikke så mange højdemeter som normalt til en World Cup. Den passer mig rigtig godt, sidste år kørte jeg en fjerdeplads hjem i U23-klassen på samme rute. Jeg føler mig i rigtig god form, motivationen er rigtig høj, og jeg har en sejr fra Kolding og Charlottenlund med i bagagen, som giver lidt ekstra. Jeg glæder mig til at bære den rød/hvide trøje og køre for Danmark endnu engang.

 

Caroline Bohé sejrede hos damerne / Foto: Henrik Ravn

Feltet.dks motionshold, Team Motionsfeltet.dk, var også til start i motionsklassen. Læs Peter Vestergaards beretning om motionsløbet Race Days.

Produktnyt: ASSOS S9 bibshorts
Cykelryttere er besat af detaljer. Små ting, som kan få os til at køre hurtigere og blive bedre. Vi overbeviser os selv uge efter uge, at en ny måde at optimere en detaljer på, vil få os til at flyve forbi kammeraterne på næste træningstur.
Test: Giant Revolt Advanced 1 Gravelbike
Giant Revolt Advanced 1 er et rigtigt godt bud på en cykel til gravel-kørsel og ture på landevejen. Cyklen udmærker sig ved en god komfort til en pris hvor de fleste kan være med.
Test: PRO Gravel bags og styr
PRO Bikegear, som er en del af Shimano, er kommet med en serie af tasker til Gravel / Adventure brug, samt to nye gravel styr.
Produktnyt: Lazer Bullet 2.0 - aerohjelmen er genopfundet
Lazer har lanceret en ny hjelm, som hedder Bullet 2.0. Hjelmen giver et bud på, hvordan man løser det gamle dilemma med ventilation kontra aerodynamik.
VM i cross med fuld fart på vej mod opløbet
Med kun 17 dage til VM i cyklecross, så er Bogense ved at være klar til at tage imod verdenseliten. Der er lagt op til to spændende cykeldage. 
Test: Assos Mille GT Ultraz vinterjakke
En vinterjakke som er minimalistisk i sin opbygning, men alligevel er proppet med teknologi og kvalitet, så man trygt og sikkert kan køre ud i alle vinterforhold. Langt fra den billigste på markedet, men i vores optik investeringen værd.
Cykelrejser: Hvor går turen til i 2019?
Vinmarker i Appenninerne, alpetoppe i Østrig, cykeludlejning på Mallorca eller smørrebrød i Danmark.
Test: Canyon Spectral ON 7.0
Canyons nye serie af E-mtb'er er landet, og de er helt bestemt kommet for at blive. Canyon har formået at bygge en elcykel med køreegenskaber som en almindelig mountainbike. Cyklen bidrager med 250 ekstra watt, hvilket gør hverdagens cykeltur lidt mere spændende. 
Løbsberetning: Granfondo La Fausto Coppi 2018
Her i starten af et nyt år, er det tid til tænke tilbage på et fantastisk cykel år. Ingen cykelmotionist kan beklage sig over vejret sidste år, hvor vi nåede op på 71 sommerdage.

Instagram #motionsfeltet

Nyt cykelprojekt ser dagens lys
Bike4Kids er et nyt dansk cykelprojekt, der cykler til fordel for børn med alvorlige sygdomme og arrangeres i samarbejde med SMILfonden.
Test: Pearl Izumi vinterjakke og vintertights
Pearl Izumi’s bud på et godt all-round vintersæt leverer høj kvalitet, funktionel pasform og ikke mindst god varme på de kolde vinterdage.
GOOD VIBES ONLY – Balancen mellem cykelliv og hverdagshamsterhjul
I forbindelse med mit medlemskab på Team Motionsfeltet.dk har jeg fået en invitation til at skrive om mit liv og mine erfaringer med motionscykling her på Motionsfeltet.dk. Jeg er ikke journalist, og jeg er ikke licensrytter eller noget, der ligner…  
Se masser af video i Feltet.dks videosektion
Du kan fremover finde masser af videoreaktioner og sammendrag fra verdens største cykelløb. 
Se ruten til DM i cykle cross 2019
Den 13. januar afvikles de danske mesterskaber i cykle cross i Odense. Se ruten til mesterskabet her.
DCU: DM i e-cykling i 2020 er ikke urealistisk
Den virtuelle verden indenfor cykelsporten er eksploderet i disse år, og flere og flere er begyndt at cykle indendørs.
Kombinér cykeldrømme med skoleophold
Det pibler frem med talenter på den danske cykelscene. Sejre i både Grand Tours, forårsklassikere, OL, VM og EM vidner om den enorme kvalitet, de danske ryttere besidder. Har du eller en du kender drømme om at opnå det samme, eller er det lysten til socialt samvær i et læringspræget miljø, der trækker i dig, så kunne et efterskole- eller højskoleophold måske være noget for dig.  
Glædelig jul fra Feltet.dk / Motionsfeltet.dk
Feltet.dk ønsker alle en rigtig glædelig jul!
Aalborg MTB Marathon 2019 giver garanti for gåsehud
27. april 2019 er datoen, hvor det traditionsrige Aalborg MTB Marathon holder sit indtog i Aalborg - og byen fyldes med 3000 MTB-ryttere til en oplevelse, der sætter sig på nethinden.  
Cykelhotel midt mellem Italiens berømteste Alpetoppe
I norditalienske Bormio kan man inden for få kilometer få tre af Alpernes mest eftertragtede stigninger på cykel-cv’et, og hver sommer strømmer tusindvis af cykelturister til byen for at prøve kræfter med områdets bjerge. Midt i det hele ligger et populært cykelhotel, der forkæler gæsterne med solid mad og god vin
Adventskalender - De bedste cykelbøger til julegaven
Hver søndag i advent vil Feltet.dk have et super tilbud fra enten vores webshop eller en ekstern partner.
Tour Transalp starter i VM-byen Innsbruck
Den østrigske VM-by Innsbruck bliver startby for den 17. udgave af Tour Transalp, som for første gang tillader ryttere at stille til start alene.
Boganmeldelse: Lars Bak - Hjælperytteren
Seneste skud på stammen af cykelbøger udgivet i 2018 er “Lars Bak - Hjælperytteren”. Vi har læst bogen og kommer her med en anmeldelse af den.
Boganmeldelse: Cykeltræning af Claus Hechmann
Bogen Cykeltræning er det seneste skud på stammen, af bøger der hjælper én med at komme i bedre form. Vi har læst bogen og kommer her med vores anmeldelse af den.
Produktnyt: Pirelli lancerer dæk designet specifikt til det danske vintervejr
Pirelli begyndte deres tilbagetog til cykelsporten for lidt over et år siden, og nu har den italienske dækfabrikant lanceret et dæk, der er specifikt designet til det danske vintervejr.

Seneste indlæg i debatten

Flere af de bedste MTB-ryttere og danske mestre i cyklecross har fravalgt VM i cyklecross, trods verdensmesterskabet afvikles i Danmark. Det har mødt kritik af rytterne, men MTB-landstræneren, Mads Bødker, forsvarer beslutningen. Læs artiklen her https://www.feltet.dk/nyheder/mtb-landstraener_forsvarer_rytterne_bliver_noedt_til_prioritere/De hurtigeste ligger på omkring 35min! Hvem der bare vejede 59kg, haha! Jeg selv ligger på 1time 8min med mine 84kg, sat I dag under Norseman løbet, jeg prøver om ikke jeg kan forbedre det i morgen under Tour de Zwift.En meget nervøs dag med konstant risiko for sidevind endte på dramatisk vis med en deklassering af Caleb Ewan og ikke mindst et grimt styrt for Patrick Bevin, der måske nok gennemførte etapen, men fortsat er en tvivlsom starter søndag. Uheldet kunne ikke komme på et værre tidspunkt lige inden det helt afgørende slag på kongeetapen til Willunga Hill, hvor Richie Porte drømmer om at vinde for 6. gang i træk, og hvor vinderen af årets første WorldTour-løb på spektakulær vis skal kåres. Læs artiklen her https://www.feltet.dk/nyheder/optakt_6_etape_af_tour_down_under_2019/I disse dage køres Tour Down Under, som vi dækker intenst. Hver dag skriver vores ekspert, Emil Axelgaard, optakter til etaperne, og som led heri analyserer han den foregående dags begivenheder. Vi bringer her hans analyse af 5. etape. Læs artiklen her https://www.feltet.dk/nyheder/tour_down_under-analyse_blev_presset_for_stort_for_the_pocket_rocket/

Vær med i klubben - find en cykelklub i nærheden af dig

Team Motionsfeltet.dk

Vil du også gerne deltage i cykelløb i ind- og udland?

Produktnyt: ASSOS S9 bibshorts
Cykelryttere er besat af detaljer. Små ting, som kan få os til at køre hurtigere og blive bedre. Vi overbeviser os selv uge efter uge, at en ny måde at optimere en detaljer på, vil få os til at flyve forbi kammeraterne på næste træningstur.
Test: Giant Revolt Advanced 1 Gravelbike
Giant Revolt Advanced 1 er et rigtigt godt bud på en cykel til gravel-kørsel og ture på landevejen. Cyklen udmærker sig ved en god komfort til en pris hvor de fleste kan være med.
Test: PRO Gravel bags og styr
PRO Bikegear, som er en del af Shimano, er kommet med en serie af tasker til Gravel / Adventure brug, samt to nye gravel styr.
Produktnyt: Lazer Bullet 2.0 - aerohjelmen er genopfundet
Lazer har lanceret en ny hjelm, som hedder Bullet 2.0. Hjelmen giver et bud på, hvordan man løser det gamle dilemma med ventilation kontra aerodynamik.
VM i cross med fuld fart på vej mod opløbet
Med kun 17 dage til VM i cyklecross, så er Bogense ved at være klar til at tage imod verdenseliten. Der er lagt op til to spændende cykeldage. 
Test: Assos Mille GT Ultraz vinterjakke
En vinterjakke som er minimalistisk i sin opbygning, men alligevel er proppet med teknologi og kvalitet, så man trygt og sikkert kan køre ud i alle vinterforhold. Langt fra den billigste på markedet, men i vores optik investeringen værd.
Cykelrejser: Hvor går turen til i 2019?
Vinmarker i Appenninerne, alpetoppe i Østrig, cykeludlejning på Mallorca eller smørrebrød i Danmark.
Test: Canyon Spectral ON 7.0
Canyons nye serie af E-mtb'er er landet, og de er helt bestemt kommet for at blive. Canyon har formået at bygge en elcykel med køreegenskaber som en almindelig mountainbike. Cyklen bidrager med 250 ekstra watt, hvilket gør hverdagens cykeltur lidt mere spændende. 
Løbsberetning: Granfondo La Fausto Coppi 2018
Her i starten af et nyt år, er det tid til tænke tilbage på et fantastisk cykel år. Ingen cykelmotionist kan beklage sig over vejret sidste år, hvor vi nåede op på 71 sommerdage.

Motionsfeltet.dk   •   Åsvinget 5   •   9800 Hjørring   •   Tlf. 5155 8966   •   info@motionsfeltet.dk

Boligadvokat