Der er forårstegn i Skanderborg
Foto: Martin Paldan / GripGrab
01.05.2017 @ 08:26

Astral-Biking/Danmarks Højeste Motionscykelløb er et af Østjyllands allermest sikre forårstegn. Løbet finder som altid sted Kristi Himmelfartsdag, så i år er datoen torsdag den 25. maj.

Klassikeren i Skanderborg, Danmarks Højeste Motionscykelløb, køres i år for 35. gang og med deltagerfremgang de seneste tre år, håber man naturligvis, at trenden fortsætter.

"Cykling er blevet danskernes nye folkesport, og kurven er slet ikke knækket endnu, så hvorfor ikke tro på endnu en deltagerrekord," lyder det fra Rolf Sørensen, som er en af ejerne bag Astral-Biking, som er løbets hovedsponsor. 
 

Der er som sædvanlig ikke mindre end fem distancer at vælge imellem. For de hårde motionister er ”kongeruten” på 185 km et oplagt valg. Det er en udfordrende tur, der vil være ideel som fortræning, hvis sommerens tur skal gå sydpå til lidt større bakker. Kortere, men ikke mindre udfordrende, er der mulighed for 140, 100 eller 65 kilometer.

Det er alle ruter, der vil give sved på panden, men samtidig ikke hårdere, end at det kan gøres med smil på læben. Den sidste distance på 25 kilometer er et rigtigt godt valg som familietur, eller eventuelt som firmatur med kollegerne fra jobbet. På alle ruter er der indlagte depoter, hvor der kan tankes op med både vådt og tørt. Alle deltagere vil få udleveret en chip til tidtagning og kan efter løbet få udskrevet diplom.

Efter løbet kan også, som noget nyt i år, nydes en varm portion velfortjent biksemad, som er inkluderet i tilmeldingsprisen.


Deltagere var hele landet
Astral-Biking/Danmarks Højeste Motionscykelløb er kendt og anerkendt over hele landet, hvilket deltagelse fra København i øst, Tønder i syd, Ringkøbing i vest og Hjørring i nord vidner om. Dette skyldes naturligvis også, at alle ruter køres i den utrolig smukke natur i søhøjlandet, som i sig selv er en oplevelse. Start og målområdet er placeret ved Skanderborg Gymnasium på Højvangen Torv, og her vil der være boder med udstilling af cykler, cykeltøj med mmere. Der vil være underholdning af et lokalt band, hvor du kan nyde kaffe, the, øl, vand, pølser og pålægsboller.
 

Der vil i start-/målområdet også være en stand, hvor man kan henvende sig for tips og gode råd, eller hvis man blot har et ubesvaret spørgsmål om ”teknik og taktik”.

En anden nyhed vil i år nemlig være den, at ”Bevæg dig for livet - Riders” vil være talstærkt til stede. Det er et historisk samarbejde mellem DIF og DGI, som sammen med Nordea-fonden og Tryg Fonden blandt andet yder støtte og opbakning til de mange selvorganiserede og nye motionscykelryttere. På 65 km ruten i startgruppen klokken 10.45 vil ”Bevæg dig for livet - Riders” køre med, med et antal af deres rutinerede instruktører og fartholdere, for også her at kunne yde hjælp og bistand til interesserede deltagere.

Det er naturligvis frit for alle, at tilmelde sig denne startgruppe, uanset behov for ”Riders-støtte” undervejs. Så er du ny i sadlen, så kom frit frem til Astral-Biking/Danmarks Højeste Motionscykelløb Kristi Himmelfartsdag, og få et skub ud i motionscyklingens verden af oplevelser.


Første hold på den længste distance sendes afsted klokken 08.30, og i løbet af formiddagen håber vi at have sendt mere end 1500 glade og forventningsfulde cykelmotionister ud på vejene omkring Skanderborg.

På hjemmesiden www.dkhojeste.dk kan du finde mange yderligere oplysninger, og ikke mindst information om tilmelding til en dejlig dag i sadlen. Forhåbentlig med masser af godt vejr. Sidste frist for forhåndstilmelding er søndag den 21. maj, men efterfølgende og endda på selve dagen vil det - mod et gebyr - være muligt at tilmelde sig.


"Vi håber at se Jer alle med godt humør og frisk luft i dækkene til Astral-Biking/Danmarks Højeste Motionscykelløb i Skanderborg den 25. maj," slutter Jesper Nordland. 

 

Vi vil lave Danmarks bedste cykelmagasin - hjælp os!
Nu inviterer vi dig til at være med til at præge, hvilken retning Motionsfeltet.dk's nye digitale cykelmagasin skal have.
Skovbrand hærger kendt stigning
Senest i marts satte en 18-årige dansker ny rekord på Coll de Rates.
Andreassen åbner World Cuppen med top 10-placering
I weekenden blev der i Brasilien taget hul på årets World Cup-sæson.
Amstel-fadæse: Se supersprinter juble for tidligt
Lorena Wiebes begik en enorm fejl, da hun jublede for tidligt i spurten i Amstel Gold Race. Det gjorde, at Marianne Vos kunne spurte forbi hende på stregen i en forkortet udgave af løbet.
Følg Amstel Gold Race på Feltet.dk's app
Følg Mattias Skjelmose, Andreas Kron, Alexander Kamp og Mathieu van der Poel i Amstel Gold Race.
Test: Elves Vanyar Pro Disc 2024
Vanyar-modellen fra Elves er et stærkt bud på en landevejs-racer til den performance-orienterede rytter, som er på jagt efter en sjov og hurtig cykel, hvor den samlede pakke står stærkt i billedet.
Køb eller bytte? Mulighederne er mange hos Bike4Sport - valget er dit!
Står du og mangler en kvalitetscykel til billige penge? Så har Bike4Sport helt sikkert den rette cykel til dig.
Danskere vinder VM med sammensat hold: Det var meget overraskende
Simon Nielsen og Aleksej Calmann sammensatte i starten af marts et hold bestående af otte ryttere uden nogen erfaring sammen. En måned senere havde de kørt ét løb - og var verdensmestre.
Kvinden bag kasket-kast identificeret
Det lignende en bevidst handling, men det var en uheldig episode, der næsten forårsagede et styrt for Mathieu van der Poel i Paris-Roubaix, fortæller hovedpersonens advokat.

Instagram #motionsfeltet

ANNONCE

Seneste indlæg i debatten

Lennert van Eetvelt skal opereres, hvorfor han skal holde en endnu længere løbspause. Læs artiklen her https://www.feltet.dk/nyheder/kaempetalents_skadespause_forlaenges/Alternativt kan du tage en smuttur til Pompei (enhver undskyldning for at tage til Pompei er en god undskyldning) og blive målt hos den sjove cykelshop der har denne fitter stånde udenfor ;-) [upl-image-preview url=https://www.feltet.dk/forum/assets/files/2024-04-20/1713599547-929115-img-8070.jpeg] Jasper Philipsen har kontraktår og er en af de mest ombejlede herrer. Hans agent fortæller åbent, hvor stor chance der er, for han skifter til eksempelvis Bora eller UAE. Læs artiklen her https://www.feltet.dk/nyheder/agent_sammenligner_philipsens_tilbud_saa_stor_er_chancen_for_et_skifte/Det meste af cykelverdenen er stadig i fuld gang med klassikersæsonen, men for mange andre intensiveres opbygningen frem mod Giro d’Italia. For nogle sker det i WorldTour-løbet Presidential Tour of Türkiye, der efter en omtumlet tilværelse som både WorldTour- og oktoberløb nu er tilbage i sin vante rolle som 2.Pro-løb i april med et felt bestående af en blanding af store og mindre hold, hvoraf nogle udnytter det gode vejr og velarrangerede format som en alternativ vej frem mod årets første grand tour. Det gælder som altid særligt for sprinterne, der altid kan se frem til lidt af en sprinterfestival, mens det som altid primært er lidt mindre etablerede navne, der får chancen for at slås om klassementet, der også i år synes at blive en sag for klatrerne. Læs artiklen her https://www.feltet.dk/nyheder/optakt_presidential_tour_of_trkiye_2024/

Vær med i klubben - find en cykelklub i nærheden af dig

Team Motionsfeltet.dk

Vil du også gerne deltage i cykelløb i ind- og udland?

ANNONCE

Motionsfeltet.dk   •   Åsvinget 5   •   9800 Hjørring   •   Tlf. 5155 8966   •   info@motionsfeltet.dk   •   Cookieindstillinger

Andet