23.02.2016 @ 16:10

Feltet.dk og Sandstød Cycling har i år arrangeret nogle banearrangementer, hvor man kan komme ind og prøve at køre på de skrå brædder i Ballerup Super Arena. Team Motionsfeltet.dk var med en af dagene til en i første omgang skræmmende, men også sjov oplevelse.

Team Motionsfeltet.dk er for alle. Det blev tydeligt bevist, da 15 af holdets medlemmer var samlet den 14. februar i Ballerup Super Arena til et af banearrangementerne arrangeret af Feltet.dk og Sandstød Cycling. I alt 27 ryttere var samlet denne søndag til en dag, hvor grænser blev overskredet, og pulsen kom i vejret. Heldigvis holdt instruktør Jimmi Madsen flokken i hånden hele eftermiddagen, og han startede med at skabe stemning, da rytter nummer 7 på dagen, Kristian Juhler, fik lov at iføre sig en dannebrogstrøje, som han måtte tage med hjem.

 

Først og fremmest skal man op på cyklen, og det er i sig selv en skræmmende oplevelse for de fleste, der er vant til at have bremser og gear at rode rundt med på landevejen. En banecykel har fast nav, og det betyder, at der ikke er noget friløb i pedalerne - man kan på intet tidspunkt stoppe med at træde, før man holder helt stille. Det kræver derfor lidt overtalelse bare at sætte af fra den sikre grund og begynde at trille fremad.

 

Det er dog det mindste problem. Man finder hurtigt fornemmelsen af cyklen, og man finder endnu hurtigere ud af, at man skal blive ved med at træde, for ellers får man rigtig, rigtig ondt i benene, hvis man forsøger at stoppe dem, mens cyklen er i fart. Okay, så langt så godt.

 

Så kommer det rigtig skræmmende. Faktum er, at man ikke aner, hvor stejl banen faktisk er, før man står for enden af den og kigger op eller på tilskuerrækken og kigger ned. 45 grader er de to sving i Ballerup Super Arena, svarende til 71 % stigning. Ja, 71 %. Nu skal man heldigvis ikke op ad dem, men bare rundt ved hjælp af dem, og man finder hurtigt ud af, at det faktisk kun kan lade sig gøre at komme sikkert rundt, hvis man stoler på cyklen og bare følger svinget i god fart.

 

Jimmi Madsens tommelfingeregel lød, at man skulle køre 25 kilometer i timen for at komme rundt på den sorte streg. Okay, 25 kilometer i timen, det er til at overkomme. Så er det bare at køre farten op på det blå "fortov" og så trække op på selve banen på langsiden, så man er klar til at svinge rundt.

 

"Puha. Er jeg klar? Nej, okay, jeg gør det på næste omgang i stedet. Ja, så er vi klar. Op på banen. Har jeg fart nok på? Ryger jeg ned nu? ARGH, hvor er det stejlt!!"

 

Ballerup Super Arena, hvor man kan se det blå "fortov" samt den sorte, røde og blå streg på banen. Her fra Feltet.dk og Sandstød Cyclings banearrangement den 14. februar, hvor Kristian Juhler i dannebrogstrøjen ligger forrest i feltet. Foto: Feltet.dk

 

Ja, de interne konflikter kan være store, når man skal samle mod til at køre op på banen og svinge rundt i en 45 graders vinkel. Men det er ikke så svært, som det virker, og det vigtigste af det hele sørgede Jimmi Madsen for at gentage hver eneste omgang:

 

"Fart på. MERE fart på. Du kører for langsomt!" kunne man høre ham råbe til hver anden rytter, der kørte forbi. Og man kan mærke det ret hurtigt. Når man først har fået den fornemmelse i svinget, den rigtige fornemmelse, hvor man stryger igennem og får ekstra fart på, bare fordi man træder rundt og rammer den helt rigtige linje, så kan man nemt blive afhængig af rusen!

 

Alle som en fik de 27 ryttere prøvet sig af på alle dele af banen i hver deres tempo. Nogle var oppe på den blå linje i fuld fart allerede på femte omgang. Andre brugte et kvarter på bare at komme op på banen, og det gode var, at der var plads og tid til begge dele. Med Jimmi Madsens grundige instruktion og mere tid, end man lige troede, der var, fik man mulighed for at blive fortrolig med både cyklen og banen, inden det gik løs med konkurrencerne.

 

Fuld gas!

Tre discipliner fik man lov for at køre, og ved at starte med omgang på tid fik alle en mulighed for at give fuld gas på banen, mens der ikke var andre, og det var også en chance for at teste sig selv og de stejle sving ordentligt af.

 

Alle ryttere klar til start i scratch, mens Jimmi Madsen instruerer. Foto: Feltet.dk

 

Dernæst var der scratch. Her kørte alle op til gelænderet og holdt fast indtil startsignalet. Så var der otte omgange, hvor man kunne køre fuld skrald og slås om placeringerne på alle meter af banen, mens de bagerste kørte, hvad de var trygge ved, og trillede over stregen en omgang efter de andre.

 

Til sidst gjaldt det den i Danmark knap så kendte disciplin keirin. Hele flokken placerede sig bag en pacer kørt af Jimmi Madsen og blev kørt op i fart, inden der var fri kørsel de sidste to omgange.

 

Uanset om man kørte helt i front eller allerbagerst, var der fra start til slut garanti for god stemning. Grænser blev overskredet, og pulsen blev banket i vejret flere gange. Organiseringen var i top, da Jimmi Madsen hele tiden holdt styr på sagerne, så der ikke var nogen spildtid, og anekdoter blev flettet ind i den udførlige instruktion, så man blev både underholdt og oplyst.

 

Der var plads og tid til alle på alle niveauer, så man kunne blive tryg ved det hele i sit eget tempo, og selvom nogen måske aldrig rigtig fandt rytmen på banen, så var alle enige om, at det havde været en spændende oplevelse, og der var højt humør hele vejen ud på parkeringspladserne. Det bliver ikke sidste gang, vi gør det.

 

Feltet.dk og Sandstød Cycling har allerede flere banearrangementer på plads. Skal du være med denne gang? Så gå ind på feltet.dk/banecykling og find den dato, der passer dig!

 

Vil du være en del af fællesskabet på Team Motionsfeltet.dk og få en lang række fordele og rabatter på cykler, udstyr og events? Så tilmeld dig på feltet.dk/team med det samme!

Billedgalleri

Vi vil lave Danmarks bedste cykelmagasin - hjælp os!
Nu inviterer vi dig til at være med til at præge, hvilken retning Motionsfeltet.dk's nye digitale cykelmagasin skal have.
Skovbrand hærger kendt stigning
Senest i marts satte en 18-årige dansker ny rekord på Coll de Rates.
Andreassen åbner World Cuppen med top 10-placering
I weekenden blev der i Brasilien taget hul på årets World Cup-sæson.
Amstel-fadæse: Se supersprinter juble for tidligt
Lorena Wiebes begik en enorm fejl, da hun jublede for tidligt i spurten i Amstel Gold Race. Det gjorde, at Marianne Vos kunne spurte forbi hende på stregen i en forkortet udgave af løbet.
Følg Amstel Gold Race på Feltet.dk's app
Følg Mattias Skjelmose, Andreas Kron, Alexander Kamp og Mathieu van der Poel i Amstel Gold Race.
Test: Elves Vanyar Pro Disc 2024
Vanyar-modellen fra Elves er et stærkt bud på en landevejs-racer til den performance-orienterede rytter, som er på jagt efter en sjov og hurtig cykel, hvor den samlede pakke står stærkt i billedet.
Køb eller bytte? Mulighederne er mange hos Bike4Sport - valget er dit!
Står du og mangler en kvalitetscykel til billige penge? Så har Bike4Sport helt sikkert den rette cykel til dig.
Danskere vinder VM med sammensat hold: Det var meget overraskende
Simon Nielsen og Aleksej Calmann sammensatte i starten af marts et hold bestående af otte ryttere uden nogen erfaring sammen. En måned senere havde de kørt ét løb - og var verdensmestre.
Kvinden bag kasket-kast identificeret
Det lignende en bevidst handling, men det var en uheldig episode, der næsten forårsagede et styrt for Mathieu van der Poel i Paris-Roubaix, fortæller hovedpersonens advokat.

Instagram #motionsfeltet

ANNONCE

Vær med i klubben - find en cykelklub i nærheden af dig

Team Motionsfeltet.dk

Vil du også gerne deltage i cykelløb i ind- og udland?

ANNONCE

Motionsfeltet.dk   •   Åsvinget 5   •   9800 Hjørring   •   Tlf. 5155 8966   •   info@motionsfeltet.dk   •   Cookieindstillinger

Andet