Ved at bruge vores tjenester accepterer du samtidig vores brug af cookies.OKLÆS MERE OM COOKIES »

Af: Peter Christiansen 19.08.2018 @ 10:00

De fleste forbinder Lolland-Falster med Knuthenborg Safaripark, Mick Øgendahl og masser af sukkerroer, men området har meget mere at byde på. Et hurtigt tjek afslører, at det også er her, man finder Danmarks bedste badestrand, Danmarks bedste hotel og en stor produktion af prisbelønnede fødevarer. Med 600 kilometer kystlinje lokker øerne med et utal af forskellige cykelmuligheder, så Motionsfeltet har lavet et weekend-cykeltjek på de to sydhavsøer

Ved Guldborg hopper vi i sadlerne, kører over det smalle sund og sætter kursen mod syd. Vi har lagt en rute, der i starten følger de mindre biveje, så vi kan undgå den tunge trafik, og den første halve time møder vi da også flere cykelryttere og motionister end biler. Senere, hvor ruten følger de større veje, er der brede cykelstier, som lægger op til fart, og snart ser dukker silhuetten af Nykøbing Falsters 110 år gamle vandtårn op i horisonten.

 

Danmarks bedste badestrand

Turen skal naturligvis inkludere et pitstop, så vi fortsætter sydpå til Marielyst, der er kendt for sin 20 kilometer lange sandstrand, som tre gange har været kåret til Danmarks bedste. På caféerne langes is og kølige drikke over disken, på torvet optræder et liveband, og det summer af sydlandsk stemning.

 

I højsæsonen stiger indbyggertallet fra 750 til 50.000 personer, og vi er ikke de eneste, der har parkeret racercyklerne en halv times tid. Over en is nyder vi udsigten over havet, der synes uendeligt - sejler man stik øst, møder man først land, når kystlinjen mellem Polen og russiske Kaliningrad dukker op.

 

Fuglekvidder og huller i asfalten

Tilbageturen går nordpå, så vi følger vejen mod Nykøbing Falster, kører over broen til Lolland og fortsætter mod Guldborg. Her er vejen trafikeret, men da der ikke er cykelsti, drejer vi fra og følger den officielle cykel-kystrute. Det fortryder vi hurtigt! Selv om strækningen er præget af smukke skovpartier og fuglekvidder, er vores fokus på den hullede vejbelægning, der absolut ikke er egnet til racercykler. Det går derfor stærkt med at komme ud på hovedvejen igen, hvor den ene gruppe ryttere efter den anden triller forbi og hilser.

 

Tilbage i Guldborg viser cykelcomputeren, at vi har kørt 65 kilometer og besteget 200 højdemeter. Skal man træne til La Marmotte, foregår det næppe i Lolland-Falsters flade landskab, men vores rute har været varieret og smuk, og cykeloplevelsen har været fin. Mange steder har der været kig til vandet, og vi har fået et godt indtryk af øernes frodighed med kilometervis af gule rapsmarker.

 

Wallrides og rockgardens

Men Lolland-Falster er ikke bare landevejscykling. De to øer lokker også med virkelig gode mountainbikeoplevelser, især fordi foreningen Trailstar Falster bygger og vedligeholder en række spor, der henvender sig til både begyndere og eksperter.

 

Sidstnævnte kan udfordre sig selv på den fem kilometer lange rute ved Systofte Grusgrav, der byder på alt fra wallrides, pumptrack og rockgardens til lange træbroer, drops og hop, mens mindre øvede kan hygge sig på sporene i Bangsebroskoven og i Hamborgskoven. Bruger man sporene jævnligt, er det god stil at købe en vignet til 150 kroner, men kommer man for en enkelt dag, er man velkommen til at køre gratis.

 

I første parket ud til Østersøen

Af områdets mange overnatningstilbud er der ét, som skiller sig ud fra alle andre - Bandholm Hotel. Den palæagtige hovedbygning, der er omgivet af gule bindingsværkshuse, ligger kun et stenkast fra byens hvide sandstrand, og i både 2017 og 2018 har TripAdvisor, som er verdens største rejsesite, kåret hotellet til Danmarks bedste.

 

Men ikke bare hotellet og omgivelserne spiller. Serviceniveauet er i en klasse for sig. Vi bliver taget venligt imod i receptionen, der også tilbyder at låse vores cykler inde for natten, og da vi træder ind på værelset, står der friske drikkevarer klar. Senere på aftenen ledes vi ind i restauranten, og her introduceres vi for en tre-retters middag, som køkkenet har tilberedt.

 

Første ret, som består af friskpillede rejer med avocado, ledsages af en tysk Spätlese, mens hovedretten byder på steak med svampe og rodfrugter. Hertil serveres en kraftig australsk Shiraz, der matcher det rosastegte kød perfekt. Tjeneren og sommelierens engagement løfter oplevelsen betydeligt, da hver ret ledsages af en præsentation, der på én gang er både god, underholdende og vidende. Mens desserten, en creme brûlèe samt en kop meget speciel og velsmagende kaffe, serveres, glemmer vi for en stund alt om højdemeter, sidevind og watt-træning og nyder den gode stemning.

 

Det koster naturligvis lidt ekstra at bo på et hotel som Bandholm, men undgår man højsæsonen, og benytter man sig af et af hotellets pakketilbud, kan et ophold gøres for en fair pris.

 

Oplagt sted for en weekendtur

Summa summarum - Lolland-Falster er bestemt et weekendbesøg værd, uanset om man kommer alene, som par eller med cykelklubben, og uanset om man har raceren eller mountainbiken bag på bilen. Afstanden fra København er relativ kort, mens man fra Midtjylland kan være fremme på to-tre timer.

 

Og sidst, men ikke mindst; skal man overnatte, bør man unde sig selv den oplevelse, det er at bo på et af Danmarks bedste hoteller. Det løfter det samlede indtryk adskillige takker i vejret, og det er til at betale.

 

Bandholm Hotel er kåret til Danmarks bedste på TripAdvisor. Foto: Peter Christiansen

 

Produktnyt: ASSOS S9 bibshorts
Cykelryttere er besat af detaljer. Små ting, som kan få os til at køre hurtigere og blive bedre. Vi overbeviser os selv uge efter uge, at en ny måde at optimere en detaljer på, vil få os til at flyve forbi kammeraterne på næste træningstur.
Test: Giant Revolt Advanced 1 Gravelbike
Giant Revolt Advanced 1 er et rigtigt godt bud på en cykel til gravel-kørsel og ture på landevejen. Cyklen udmærker sig ved en god komfort til en pris hvor de fleste kan være med.
Test: PRO Gravel bags og styr
PRO Bikegear, som er en del af Shimano, er kommet med en serie af tasker til Gravel / Adventure brug, samt to nye gravel styr.
Produktnyt: Lazer Bullet 2.0 - aerohjelmen er genopfundet
Lazer har lanceret en ny hjelm, som hedder Bullet 2.0. Hjelmen giver et bud på, hvordan man løser det gamle dilemma med ventilation kontra aerodynamik.
VM i cross med fuld fart på vej mod opløbet
Med kun 17 dage til VM i cyklecross, så er Bogense ved at være klar til at tage imod verdenseliten. Der er lagt op til to spændende cykeldage. 
Test: Assos Mille GT Ultraz vinterjakke
En vinterjakke som er minimalistisk i sin opbygning, men alligevel er proppet med teknologi og kvalitet, så man trygt og sikkert kan køre ud i alle vinterforhold. Langt fra den billigste på markedet, men i vores optik investeringen værd.
Cykelrejser: Hvor går turen til i 2019?
Vinmarker i Appenninerne, alpetoppe i Østrig, cykeludlejning på Mallorca eller smørrebrød i Danmark.
Test: Canyon Spectral ON 7.0
Canyons nye serie af E-mtb'er er landet, og de er helt bestemt kommet for at blive. Canyon har formået at bygge en elcykel med køreegenskaber som en almindelig mountainbike. Cyklen bidrager med 250 ekstra watt, hvilket gør hverdagens cykeltur lidt mere spændende. 
Løbsberetning: Granfondo La Fausto Coppi 2018
Her i starten af et nyt år, er det tid til tænke tilbage på et fantastisk cykel år. Ingen cykelmotionist kan beklage sig over vejret sidste år, hvor vi nåede op på 71 sommerdage.

Instagram #motionsfeltet

Nyt cykelprojekt ser dagens lys
Bike4Kids er et nyt dansk cykelprojekt, der cykler til fordel for børn med alvorlige sygdomme og arrangeres i samarbejde med SMILfonden.
Test: Pearl Izumi vinterjakke og vintertights
Pearl Izumi’s bud på et godt all-round vintersæt leverer høj kvalitet, funktionel pasform og ikke mindst god varme på de kolde vinterdage.
GOOD VIBES ONLY – Balancen mellem cykelliv og hverdagshamsterhjul
I forbindelse med mit medlemskab på Team Motionsfeltet.dk har jeg fået en invitation til at skrive om mit liv og mine erfaringer med motionscykling her på Motionsfeltet.dk. Jeg er ikke journalist, og jeg er ikke licensrytter eller noget, der ligner…  
Se masser af video i Feltet.dks videosektion
Du kan fremover finde masser af videoreaktioner og sammendrag fra verdens største cykelløb. 
Se ruten til DM i cykle cross 2019
Den 13. januar afvikles de danske mesterskaber i cykle cross i Odense. Se ruten til mesterskabet her.
DCU: DM i e-cykling i 2020 er ikke urealistisk
Den virtuelle verden indenfor cykelsporten er eksploderet i disse år, og flere og flere er begyndt at cykle indendørs.
Kombinér cykeldrømme med skoleophold
Det pibler frem med talenter på den danske cykelscene. Sejre i både Grand Tours, forårsklassikere, OL, VM og EM vidner om den enorme kvalitet, de danske ryttere besidder. Har du eller en du kender drømme om at opnå det samme, eller er det lysten til socialt samvær i et læringspræget miljø, der trækker i dig, så kunne et efterskole- eller højskoleophold måske være noget for dig.  
Glædelig jul fra Feltet.dk / Motionsfeltet.dk
Feltet.dk ønsker alle en rigtig glædelig jul!
Aalborg MTB Marathon 2019 giver garanti for gåsehud
27. april 2019 er datoen, hvor det traditionsrige Aalborg MTB Marathon holder sit indtog i Aalborg - og byen fyldes med 3000 MTB-ryttere til en oplevelse, der sætter sig på nethinden.  
Cykelhotel midt mellem Italiens berømteste Alpetoppe
I norditalienske Bormio kan man inden for få kilometer få tre af Alpernes mest eftertragtede stigninger på cykel-cv’et, og hver sommer strømmer tusindvis af cykelturister til byen for at prøve kræfter med områdets bjerge. Midt i det hele ligger et populært cykelhotel, der forkæler gæsterne med solid mad og god vin
Adventskalender - De bedste cykelbøger til julegaven
Hver søndag i advent vil Feltet.dk have et super tilbud fra enten vores webshop eller en ekstern partner.
Tour Transalp starter i VM-byen Innsbruck
Den østrigske VM-by Innsbruck bliver startby for den 17. udgave af Tour Transalp, som for første gang tillader ryttere at stille til start alene.
Boganmeldelse: Lars Bak - Hjælperytteren
Seneste skud på stammen af cykelbøger udgivet i 2018 er “Lars Bak - Hjælperytteren”. Vi har læst bogen og kommer her med en anmeldelse af den.
Boganmeldelse: Cykeltræning af Claus Hechmann
Bogen Cykeltræning er det seneste skud på stammen, af bøger der hjælper én med at komme i bedre form. Vi har læst bogen og kommer her med vores anmeldelse af den.
Produktnyt: Pirelli lancerer dæk designet specifikt til det danske vintervejr
Pirelli begyndte deres tilbagetog til cykelsporten for lidt over et år siden, og nu har den italienske dækfabrikant lanceret et dæk, der er specifikt designet til det danske vintervejr.

Seneste indlæg i debatten

Flere af de bedste MTB-ryttere og danske mestre i cyklecross har fravalgt VM i cyklecross, trods verdensmesterskabet afvikles i Danmark. Det har mødt kritik af rytterne, men MTB-landstræneren, Mads Bødker, forsvarer beslutningen. Læs artiklen her https://www.feltet.dk/nyheder/mtb-landstraener_forsvarer_rytterne_bliver_noedt_til_prioritere/De hurtigeste ligger på omkring 35min! Hvem der bare vejede 59kg, haha! Jeg selv ligger på 1time 8min med mine 84kg, sat I dag under Norseman løbet, jeg prøver om ikke jeg kan forbedre det i morgen under Tour de Zwift.En meget nervøs dag med konstant risiko for sidevind endte på dramatisk vis med en deklassering af Caleb Ewan og ikke mindst et grimt styrt for Patrick Bevin, der måske nok gennemførte etapen, men fortsat er en tvivlsom starter søndag. Uheldet kunne ikke komme på et værre tidspunkt lige inden det helt afgørende slag på kongeetapen til Willunga Hill, hvor Richie Porte drømmer om at vinde for 6. gang i træk, og hvor vinderen af årets første WorldTour-løb på spektakulær vis skal kåres. Læs artiklen her https://www.feltet.dk/nyheder/optakt_6_etape_af_tour_down_under_2019/I disse dage køres Tour Down Under, som vi dækker intenst. Hver dag skriver vores ekspert, Emil Axelgaard, optakter til etaperne, og som led heri analyserer han den foregående dags begivenheder. Vi bringer her hans analyse af 5. etape. Læs artiklen her https://www.feltet.dk/nyheder/tour_down_under-analyse_blev_presset_for_stort_for_the_pocket_rocket/

Vær med i klubben - find en cykelklub i nærheden af dig

Team Motionsfeltet.dk

Vil du også gerne deltage i cykelløb i ind- og udland?

Produktnyt: ASSOS S9 bibshorts
Cykelryttere er besat af detaljer. Små ting, som kan få os til at køre hurtigere og blive bedre. Vi overbeviser os selv uge efter uge, at en ny måde at optimere en detaljer på, vil få os til at flyve forbi kammeraterne på næste træningstur.
Test: Giant Revolt Advanced 1 Gravelbike
Giant Revolt Advanced 1 er et rigtigt godt bud på en cykel til gravel-kørsel og ture på landevejen. Cyklen udmærker sig ved en god komfort til en pris hvor de fleste kan være med.
Test: PRO Gravel bags og styr
PRO Bikegear, som er en del af Shimano, er kommet med en serie af tasker til Gravel / Adventure brug, samt to nye gravel styr.
Produktnyt: Lazer Bullet 2.0 - aerohjelmen er genopfundet
Lazer har lanceret en ny hjelm, som hedder Bullet 2.0. Hjelmen giver et bud på, hvordan man løser det gamle dilemma med ventilation kontra aerodynamik.
VM i cross med fuld fart på vej mod opløbet
Med kun 17 dage til VM i cyklecross, så er Bogense ved at være klar til at tage imod verdenseliten. Der er lagt op til to spændende cykeldage. 
Test: Assos Mille GT Ultraz vinterjakke
En vinterjakke som er minimalistisk i sin opbygning, men alligevel er proppet med teknologi og kvalitet, så man trygt og sikkert kan køre ud i alle vinterforhold. Langt fra den billigste på markedet, men i vores optik investeringen værd.
Cykelrejser: Hvor går turen til i 2019?
Vinmarker i Appenninerne, alpetoppe i Østrig, cykeludlejning på Mallorca eller smørrebrød i Danmark.
Test: Canyon Spectral ON 7.0
Canyons nye serie af E-mtb'er er landet, og de er helt bestemt kommet for at blive. Canyon har formået at bygge en elcykel med køreegenskaber som en almindelig mountainbike. Cyklen bidrager med 250 ekstra watt, hvilket gør hverdagens cykeltur lidt mere spændende. 
Løbsberetning: Granfondo La Fausto Coppi 2018
Her i starten af et nyt år, er det tid til tænke tilbage på et fantastisk cykel år. Ingen cykelmotionist kan beklage sig over vejret sidste år, hvor vi nåede op på 71 sommerdage.

Motionsfeltet.dk   •   Åsvinget 5   •   9800 Hjørring   •   Tlf. 5155 8966   •   info@motionsfeltet.dk

Boligadvokat