Ved at bruge vores tjenester accepterer du samtidig vores brug af cookies.OKLÆS MERE OM COOKIES »

Af: Peter Christiansen 04.09.2018 @ 11:00

På Hotel Christiansminde i Svendborg er man i gode hænder, når man kommer for at cykle. Hotellet er gearet til at tage imod cyklister, terrænet er kuperet og udfordrende, og efter turen kan man slappe af med udsigten til sundet, de omkringliggende øer og trafikken på vandet.

”Hvor går jeres tur hen?”

 

Receptionisten, der netop har tjekket os ind og udleveret nøgler, vil lige sikre sig, at der er styr på dagens cykeltur. Vi får en snak om de mange muligheder i området, og er der behov for det, tilbydes vi hjælp til alt, lige fra downloading af ruter og udlevering af kortmateriale til madpakker og værkstedsfaciliteter. Har vi ikke egne cykler med, kan vi låne eller leje, så der er styr på alle detaljer, og som gæst kan man bare koncentrere sig om at nyde opholdet og cyklingen.

 

Stejle bakker og flotte kyststrækninger

Lige uden for døren har vi Svendborg Sund, som regnes for at være en af Danmarks smukkeste vandveje, samt Det sydfynske Øhav, der består af et væld af øer og små holme. Vi har derfor lagt en rute langs vandet og cykler via Rantzausminde mod Fåborg. Hele tiden går det let op og ned, så der triller hurtigt nogle højdemeter ind på kontoen. På vandet krydser farvestrålende sejlbåde op mod vinden, og på vejen passerer vi masser af små vejboder med frugt og grønt, som er så typiske for Fyn.

 

Efter Fåborg søger vi ind i land, kører mod nord og tjekker området ved De fynske Alper ud. Her er stigningerne pludselig meget markante. Med et terræn, der flere steder når op over 120 højdemeter, er det et sandt paradis for bjerggeder, så computeren registrerer yderligere nogle hundrede højdemeter. Området indgik i ruten til DM i landevejscykling i 2014, og den blev dengang betegnet som en af de hårdeste nogensinde.

 

Det sydfynske landskab byder på masser af varieret terræn. Foto: Peter Christiansen

 

Vi sætter atter kursen mod Svendborg, passerer Ollerup Gymnastikhøjskole og Hvidkilde Gods, inden vi kører omkring havnen, hvor der er masser af liv. Senere får vi låst cyklerne i kælderen på Hotel Christiansminde, og et tjek på computeren viser, at vi har kørt omkring 80 kilometer i det afvekslende terræn.

 

Et af Danmarks bedste mountainbike-spor

Havde vi valgt mountainbiken i stedet for landevejsraceren, ville vi også have haft muligheder nok. Mtb-entusiaster får julelys i øjnene, når de hører navnet ”Skovhuggeren”, og det 17 kilometer lange spor med broer, hop, gaps og en enkelt rock garden-passage regnes da også for at være et af Danmarks absolut bedste. Det skal nævnes, at Skovhuggeren er et betalingsspor, og pengene - der kan betales via mobilepay - går til vedligehold af spor og elementer.

 

En anden mulighed er de to spor, som er flettet sammen i Stevneskov, Hallind Skov og Gl. Hestehave. Hvert spor er fire kilometer langt, og hvor det blå spor er let til middel i sværhedsgrad, byder det røde spor på middel sværhedsgrad, men med mulighed for at tilvælge svære sorte passager undervejs.

 

Områdets mountainbike-spor er udfordrende

Områdets mtb-spor er udfordrende for de fleste. Foto: Geir Haukursson

 

Plads til både cykling og forkælelse

Vi har som nævnt indlogeret os på Hotel Christiansminde i Svendborg, og som man kan opleve det i udlandet, hvor deciderede cykelhoteller skyder op flere steder, går Hotel Christiansminde målrettet efter at tiltrække cykelgæster. Hotellet ligger med uspoleret udsigt over vandet, det omkringliggende cykelterræn er varieret og udfordrende, og mange betragter det som Fyns bedste.

 

Og Christiansminde, der er certificeret Bed & Bike-hotel, forstår at facilitere et cykelophold på alle tænkelige måder, så uanset om man kommer individuelt, som par eller som gruppe, kan hotellet skræddersy opholdet, så det bliver bedst muligt. Større grupper kan endda få sin egen separate afdeling med sammenhængende værelser, opholdsrum og terrasse med udsigt over vandet. Som et kuriosum kan det nævnes, at Danmarks første cykelbane blev bygget få hundrede meter fra Hotel Christiansminde - nemlig ved Gammel Hestehauge, hvor man i 1886 anlagde en 192 meter lang grusbane rundt om dammen.

 

De fleste værelser har udsigt til vandet. Foto: Jørgen Nielsen

 

Færdige pakker med adgang til betalingsspor

Hotel Christiansminde arrangerer både mountainbike-ophold og deciderede cykel-weekender. En weekend i cyklingens tegn inkluderer ophold fra fredag til søndag. Fredag og lørdag aften serveres en to-retters menu, og lørdag samt søndag morgen er der morgenmadsbuffet. Der udleveres velkomstpakke med blandt andet ruteforslag, og hotellet stiller værkstedfaciliteter til rådighed. Køber man et mountainbike-ophold, inkluderer pakken også adgang til Skovhuggeren.

 

I løbet af året vælger mange klubber, grupper og par fra både Danmark og udlandet at benytte sig af Hotel Christiansmindes cykelpakker. Og skulle der være nogle i gruppen, som ikke cykler, ligger Svendborgs centrum i gåafstand fra hotellet, ligesom vandre-, bade- og udflugtsmulighederne er oplagte. Har man mod på adventure-oplevelser som kajak, dykning og ekstrem-triatlon, råder hotellet over gode outdoor-faciliteter.

 

Områdets mtb-spor er udfordrende for de fleste. Foto: Geir Haukursson

 

Velkomponeret menu

Vores aften slutter i restauranten. Mørket har sænket sig, så vi kan se lysene på Tåsinges kyst, og i vandet angiver grønne blink, hvor sejlrenden går. Ikke overraskende har man neden for hotellet anlagt en smukt beliggende promenade, der passende er døbt ”Kærlighedsstien”.

 

Tjeneren præsenterer første ret - en hummerbisque med et lille stykke torsk - og ledsaget af en østrigsk Grüner Veltliner er det en fin start på måltidet. Hovedretten består af rosastegt kalvekød med rodfrugter, mens vinen - en spansk Cabernet Sauvignon - er tilpas kraftig, uden at den smager af egetræ. Vi slutter med den franske klassiker creme brûlée og tager kortet med turforslag frem. I morgen venter endnu et par ture i det indbydende og kuperede terræn.

Produktnyt: ASSOS S9 bibshorts
Cykelryttere er besat af detaljer. Små ting, som kan få os til at køre hurtigere og blive bedre. Vi overbeviser os selv uge efter uge, at en ny måde at optimere en detaljer på, vil få os til at flyve forbi kammeraterne på næste træningstur.
Test: Giant Revolt Advanced 1 Gravelbike
Giant Revolt Advanced 1 er et rigtigt godt bud på en cykel til gravel-kørsel og ture på landevejen. Cyklen udmærker sig ved en god komfort til en pris hvor de fleste kan være med.
Test: PRO Gravel bags og styr
PRO Bikegear, som er en del af Shimano, er kommet med en serie af tasker til Gravel / Adventure brug, samt to nye gravel styr.
Produktnyt: Lazer Bullet 2.0 - aerohjelmen er genopfundet
Lazer har lanceret en ny hjelm, som hedder Bullet 2.0. Hjelmen giver et bud på, hvordan man løser det gamle dilemma med ventilation kontra aerodynamik.
VM i cross med fuld fart på vej mod opløbet
Med kun 17 dage til VM i cyklecross, så er Bogense ved at være klar til at tage imod verdenseliten. Der er lagt op til to spændende cykeldage. 
Test: Assos Mille GT Ultraz vinterjakke
En vinterjakke som er minimalistisk i sin opbygning, men alligevel er proppet med teknologi og kvalitet, så man trygt og sikkert kan køre ud i alle vinterforhold. Langt fra den billigste på markedet, men i vores optik investeringen værd.
Cykelrejser: Hvor går turen til i 2019?
Vinmarker i Appenninerne, alpetoppe i Østrig, cykeludlejning på Mallorca eller smørrebrød i Danmark.
Test: Canyon Spectral ON 7.0
Canyons nye serie af E-mtb'er er landet, og de er helt bestemt kommet for at blive. Canyon har formået at bygge en elcykel med køreegenskaber som en almindelig mountainbike. Cyklen bidrager med 250 ekstra watt, hvilket gør hverdagens cykeltur lidt mere spændende. 
Løbsberetning: Granfondo La Fausto Coppi 2018
Her i starten af et nyt år, er det tid til tænke tilbage på et fantastisk cykel år. Ingen cykelmotionist kan beklage sig over vejret sidste år, hvor vi nåede op på 71 sommerdage.

Instagram #motionsfeltet

Nyt cykelprojekt ser dagens lys
Bike4Kids er et nyt dansk cykelprojekt, der cykler til fordel for børn med alvorlige sygdomme og arrangeres i samarbejde med SMILfonden.
Test: Pearl Izumi vinterjakke og vintertights
Pearl Izumi’s bud på et godt all-round vintersæt leverer høj kvalitet, funktionel pasform og ikke mindst god varme på de kolde vinterdage.
GOOD VIBES ONLY – Balancen mellem cykelliv og hverdagshamsterhjul
I forbindelse med mit medlemskab på Team Motionsfeltet.dk har jeg fået en invitation til at skrive om mit liv og mine erfaringer med motionscykling her på Motionsfeltet.dk. Jeg er ikke journalist, og jeg er ikke licensrytter eller noget, der ligner…  
Se masser af video i Feltet.dks videosektion
Du kan fremover finde masser af videoreaktioner og sammendrag fra verdens største cykelløb. 
Se ruten til DM i cykle cross 2019
Den 13. januar afvikles de danske mesterskaber i cykle cross i Odense. Se ruten til mesterskabet her.
DCU: DM i e-cykling i 2020 er ikke urealistisk
Den virtuelle verden indenfor cykelsporten er eksploderet i disse år, og flere og flere er begyndt at cykle indendørs.
Kombinér cykeldrømme med skoleophold
Det pibler frem med talenter på den danske cykelscene. Sejre i både Grand Tours, forårsklassikere, OL, VM og EM vidner om den enorme kvalitet, de danske ryttere besidder. Har du eller en du kender drømme om at opnå det samme, eller er det lysten til socialt samvær i et læringspræget miljø, der trækker i dig, så kunne et efterskole- eller højskoleophold måske være noget for dig.  
Glædelig jul fra Feltet.dk / Motionsfeltet.dk
Feltet.dk ønsker alle en rigtig glædelig jul!
Aalborg MTB Marathon 2019 giver garanti for gåsehud
27. april 2019 er datoen, hvor det traditionsrige Aalborg MTB Marathon holder sit indtog i Aalborg - og byen fyldes med 3000 MTB-ryttere til en oplevelse, der sætter sig på nethinden.  
Cykelhotel midt mellem Italiens berømteste Alpetoppe
I norditalienske Bormio kan man inden for få kilometer få tre af Alpernes mest eftertragtede stigninger på cykel-cv’et, og hver sommer strømmer tusindvis af cykelturister til byen for at prøve kræfter med områdets bjerge. Midt i det hele ligger et populært cykelhotel, der forkæler gæsterne med solid mad og god vin
Adventskalender - De bedste cykelbøger til julegaven
Hver søndag i advent vil Feltet.dk have et super tilbud fra enten vores webshop eller en ekstern partner.
Tour Transalp starter i VM-byen Innsbruck
Den østrigske VM-by Innsbruck bliver startby for den 17. udgave af Tour Transalp, som for første gang tillader ryttere at stille til start alene.
Boganmeldelse: Lars Bak - Hjælperytteren
Seneste skud på stammen af cykelbøger udgivet i 2018 er “Lars Bak - Hjælperytteren”. Vi har læst bogen og kommer her med en anmeldelse af den.
Boganmeldelse: Cykeltræning af Claus Hechmann
Bogen Cykeltræning er det seneste skud på stammen, af bøger der hjælper én med at komme i bedre form. Vi har læst bogen og kommer her med vores anmeldelse af den.
Produktnyt: Pirelli lancerer dæk designet specifikt til det danske vintervejr
Pirelli begyndte deres tilbagetog til cykelsporten for lidt over et år siden, og nu har den italienske dækfabrikant lanceret et dæk, der er specifikt designet til det danske vintervejr.

Seneste indlæg i debatten

Flere af de bedste MTB-ryttere og danske mestre i cyklecross har fravalgt VM i cyklecross, trods verdensmesterskabet afvikles i Danmark. Det har mødt kritik af rytterne, men MTB-landstræneren, Mads Bødker, forsvarer beslutningen. Læs artiklen her https://www.feltet.dk/nyheder/mtb-landstraener_forsvarer_rytterne_bliver_noedt_til_prioritere/De hurtigeste ligger på omkring 35min! Hvem der bare vejede 59kg, haha! Jeg selv ligger på 1time 8min med mine 84kg, sat I dag under Norseman løbet, jeg prøver om ikke jeg kan forbedre det i morgen under Tour de Zwift.En meget nervøs dag med konstant risiko for sidevind endte på dramatisk vis med en deklassering af Caleb Ewan og ikke mindst et grimt styrt for Patrick Bevin, der måske nok gennemførte etapen, men fortsat er en tvivlsom starter søndag. Uheldet kunne ikke komme på et værre tidspunkt lige inden det helt afgørende slag på kongeetapen til Willunga Hill, hvor Richie Porte drømmer om at vinde for 6. gang i træk, og hvor vinderen af årets første WorldTour-løb på spektakulær vis skal kåres. Læs artiklen her https://www.feltet.dk/nyheder/optakt_6_etape_af_tour_down_under_2019/I disse dage køres Tour Down Under, som vi dækker intenst. Hver dag skriver vores ekspert, Emil Axelgaard, optakter til etaperne, og som led heri analyserer han den foregående dags begivenheder. Vi bringer her hans analyse af 5. etape. Læs artiklen her https://www.feltet.dk/nyheder/tour_down_under-analyse_blev_presset_for_stort_for_the_pocket_rocket/

Vær med i klubben - find en cykelklub i nærheden af dig

Team Motionsfeltet.dk

Vil du også gerne deltage i cykelløb i ind- og udland?

Produktnyt: ASSOS S9 bibshorts
Cykelryttere er besat af detaljer. Små ting, som kan få os til at køre hurtigere og blive bedre. Vi overbeviser os selv uge efter uge, at en ny måde at optimere en detaljer på, vil få os til at flyve forbi kammeraterne på næste træningstur.
Test: Giant Revolt Advanced 1 Gravelbike
Giant Revolt Advanced 1 er et rigtigt godt bud på en cykel til gravel-kørsel og ture på landevejen. Cyklen udmærker sig ved en god komfort til en pris hvor de fleste kan være med.
Test: PRO Gravel bags og styr
PRO Bikegear, som er en del af Shimano, er kommet med en serie af tasker til Gravel / Adventure brug, samt to nye gravel styr.
Produktnyt: Lazer Bullet 2.0 - aerohjelmen er genopfundet
Lazer har lanceret en ny hjelm, som hedder Bullet 2.0. Hjelmen giver et bud på, hvordan man løser det gamle dilemma med ventilation kontra aerodynamik.
VM i cross med fuld fart på vej mod opløbet
Med kun 17 dage til VM i cyklecross, så er Bogense ved at være klar til at tage imod verdenseliten. Der er lagt op til to spændende cykeldage. 
Test: Assos Mille GT Ultraz vinterjakke
En vinterjakke som er minimalistisk i sin opbygning, men alligevel er proppet med teknologi og kvalitet, så man trygt og sikkert kan køre ud i alle vinterforhold. Langt fra den billigste på markedet, men i vores optik investeringen værd.
Cykelrejser: Hvor går turen til i 2019?
Vinmarker i Appenninerne, alpetoppe i Østrig, cykeludlejning på Mallorca eller smørrebrød i Danmark.
Test: Canyon Spectral ON 7.0
Canyons nye serie af E-mtb'er er landet, og de er helt bestemt kommet for at blive. Canyon har formået at bygge en elcykel med køreegenskaber som en almindelig mountainbike. Cyklen bidrager med 250 ekstra watt, hvilket gør hverdagens cykeltur lidt mere spændende. 
Løbsberetning: Granfondo La Fausto Coppi 2018
Her i starten af et nyt år, er det tid til tænke tilbage på et fantastisk cykel år. Ingen cykelmotionist kan beklage sig over vejret sidste år, hvor vi nåede op på 71 sommerdage.

Motionsfeltet.dk   •   Åsvinget 5   •   9800 Hjørring   •   Tlf. 5155 8966   •   info@motionsfeltet.dk

Boligadvokat