Ved at bruge vores tjenester accepterer du samtidig vores brug af cookies.OKLÆS MERE OM COOKIES »

Af: Lasse Wedege Penning 02.09.2018 @ 07:00

I sin nye bog Hjælperytteren giver Lars Bak indblik i nogle spændende passager fra sit liv som professionel cykelrytter. Blandt andet fortæller han om en skadesperiode, hvor Bjarne Riis ikke var helt tilfreds med vægten.

I 2006 deltog Lars Bak i Critérium International for CSC Pro Team sammen med hele "A-kæden": Ivan Basso, Fränk Schleck, Carlos Sastre og Jens Voigt var med, og der var krav om en jætteindsats fra Bak for løbets favorithold.

 

Danskeren var dog slet ikke velkørende, for ti dage forinden var han styrtet og havde slået ribbenene. Holdlægen havde vurderet, at der ikke var noget galt, men Bak var slet ikke på toppen.

 

"Efter cirka 100 kilometer kan jeg pludselig mærke et knæk, og jeg kan bare overhovedet ikke stå op og træde længere. Min brystkasse har også fået en lille top på. Jeg kæmper mig i mål, men har det meget svært og kommer uden for tidsgrænsen," skriver Bak i sin nye bog Hjælperytteren.

 

"Næste morgen fik jeg besøg af Bjarne på mit værelse. Han tog fat i maveskindet på mig og fik sagt, at jeg skulle smide nogle kilo, hvis jeg skulle ud at køre rigtig stærkt. Jeg måtte fortælle ham, at jeg desværre ikke havde fået trænet så meget, fordi jeg havde haft ondt."

 

Bak er ikke typen, der piber, medmindre det er alvorligt, og det viser sig ikke overraskende, at situationen var værre end som så.

 

“Du har brækket fire ribben. Hvis du styrter igen, kan du punktere lungen, og så kan du dø," sagde en læge til Bak, da han endelig blev ordentligt undersøgt.

 

Du kan købe Hjælperytteren på Feltet.dks webshop - lige nu sparer du 50 kroner med vores weekendtilbud.

Cykling i vulkansk ørkenlandskab
Blot 100 km fra den afrikanske nordvestkyst ude i Atlanterhavet finder man De kanariske Øer. Fuerteventura, der er en af de i alt 7 øer, byder gennemsnitligt på 320 årlige solskinsdage, og det er derfor oplagt, at øen har udviklet sig til et mekka for sportsinteresserede og aktive gæster.
Produktnyt: Scott Ransom 2019
Scott introducerer nu den helt nye Ransom. En "all mountain/enduro bike", der er bygget til fart. Med sine 170mm vandring er det samtidig en både alsidig og utrolig let mountainbike.
Produktnyt: Louison Bobet - Kør med 'panache'
Nyt fransk tøjmærke kommer til Danmark. Det er mærket Louison Bobet. Fransk elegance på cyklen og i alle andre sammenhænge.
Hvem bliver nomineret til årets klub?
Hvem bliver nomineret til årets klub 2018? De fire nominerede i kategorien bliver afsløret i aften. 
Specialized indbyder dig til to dages test af spritnyt udstyr
En af de absolut største spillere på cykeludstyrsmarkedet er giganten Specialized, og de inviterer alle danskere til udstyrsfest i Kolding.
Boganmeldelse: Lars Bak - Hjælperytteren
Seneste skud på stammen af cykelbøger udgivet i 2018 er “Lars Bak - Hjælperytteren”. Vi har læst bogen og kommer her med en anmeldelse af den.
Hvornår må du cykle over for rødt?
ALDRIG! Eller ... jo, der er faktisk tre situationer, hvor du som cyklist gerne må køre over for rødt i et lyskryds. Én, der har eksisteret i årevis, men måske ikke er så velkendt, en helt ny regel fra 2016 og så en noget mere sjælden type.
Udstyr: Det tester vi i september
Her på Feltet.dk tester vi cykeludstyr hele året rundt. Vi gør vores bedste for at bringe dig grundige tests og vurderinger af såvel nye trends som de allermest klassiske produkter.
Test af Rotor Aldhu 3D+
Aldhu 3D+ er Rotors nyeste kranksæt i deres sortiment. Kranksættet er opbygget i moduler, der gør det nemmere at udforske teknologien bag ovale klinger og lege med forskellige indstillingsmuligheder.  

Instagram #motionsfeltet

Seneste indlæg i debatten

Vær med i klubben - find en cykelklub i nærheden af dig

Team Motionsfeltet.dk

Vil du også gerne deltage i cykelløb i ind- og udland?

Motionsfeltet.dk   •   Åsvinget 5   •   9800 Hjørring   •   Tlf. 5155 8966   •   info@motionsfeltet.dk

Boligadvokat