Ved at bruge vores tjenester accepterer du samtidig vores brug af cookies.OKLÆS MERE OM COOKIES »

Af: Lasse Wedege Penning 02.09.2018 @ 07:00

I sin nye bog Hjælperytteren giver Lars Bak indblik i nogle spændende passager fra sit liv som professionel cykelrytter. Blandt andet fortæller han om en skadesperiode, hvor Bjarne Riis ikke var helt tilfreds med vægten.

I 2006 deltog Lars Bak i Critérium International for CSC Pro Team sammen med hele "A-kæden": Ivan Basso, Fränk Schleck, Carlos Sastre og Jens Voigt var med, og der var krav om en jætteindsats fra Bak for løbets favorithold.

 

Danskeren var dog slet ikke velkørende, for ti dage forinden var han styrtet og havde slået ribbenene. Holdlægen havde vurderet, at der ikke var noget galt, men Bak var slet ikke på toppen.

 

"Efter cirka 100 kilometer kan jeg pludselig mærke et knæk, og jeg kan bare overhovedet ikke stå op og træde længere. Min brystkasse har også fået en lille top på. Jeg kæmper mig i mål, men har det meget svært og kommer uden for tidsgrænsen," skriver Bak i sin nye bog Hjælperytteren.

 

"Næste morgen fik jeg besøg af Bjarne på mit værelse. Han tog fat i maveskindet på mig og fik sagt, at jeg skulle smide nogle kilo, hvis jeg skulle ud at køre rigtig stærkt. Jeg måtte fortælle ham, at jeg desværre ikke havde fået trænet så meget, fordi jeg havde haft ondt."

 

Bak er ikke typen, der piber, medmindre det er alvorligt, og det viser sig ikke overraskende, at situationen var værre end som så.

 

“Du har brækket fire ribben. Hvis du styrter igen, kan du punktere lungen, og så kan du dø," sagde en læge til Bak, da han endelig blev ordentligt undersøgt.

 

Du kan købe Hjælperytteren på Feltet.dks webshop - lige nu sparer du 50 kroner med vores weekendtilbud.

GOOD VIBES ONLY – CANYON//SRAM Zwift Academy 2018 – et overraskende godt sted at starte på en hometrainer
I forbindelse med mit medlemskab på Team Motionsfeltet.dk har jeg fået en invitation til at skrive om mit liv og mine erfaringer med motionscykling her på Motionsfeltet.dk. Jeg er ikke journalist, og jeg er ikke licensrytter eller noget, der ligner…
Test: Isadore Thermerino Jersey
Isadore er et hjertebarn tilhørende de tidligere professionelle cykelbrødre Martin og Peter Velits.
GOOD VIBES ONLY – LOUISON BOBET – Good looking and great feeling
I forbindelse med mit medlemskab på Team Motionsfeltet.dk har jeg fået en invitation til at skrive om mit liv og mine erfaringer med motionscykling her på Motionsfeltet.dk. Jeg er ikke journalist, og jeg er ikke licensrytter eller noget, der ligner…
CykelSportMessen - alle gode gange 11
Over 50 udstillere står klar, når Roskilde Kongrescenter åbner op for den 11. udgave af CykelSportMessen, og Feltet.dk og Motionsfeltet.dk er som så ofte før til stede på messen.
Test: Canyon Grail
Grail er Canyons nyeste skud på stammen, når det kommer til terræncykler. Kategorien, som tidligere var domineret af cross-disciplinen, er nu blevet kraftigt udvidet med den kategori, som populært hedder ’Gravel’.
Rydhave Slots Efterskole: Hvis du mener det alvorligt
Det er ikke kun for sjov, når Rydhave Slots Efterskole tilbyder cykelsport som en af disciplinerne på interesseområderne.
Produktnyt: Cannondale Habit 2019
Udviklingen af de forskellige segmenter af mountainbikes er i konstant udvikling. Også hos Cannondale som inviterede os til Tyrkland for at se nærmere på deres seneste kreation. Vi tog derfor en tur til Freibur for at se nærmere på, og ikke mindst prøvekøre, den nye Cannondale Habit 2019.
Boganmeldelse: Lars Bak - Hjælperytteren
Seneste skud på stammen af cykelbøger udgivet i 2018 er “Lars Bak - Hjælperytteren”. Vi har læst bogen og kommer her med en anmeldelse af den.
Test: Bibshorts og langærmet jersey fra Louison Bobet
Det franske brand Louison Bobet er nu tilgængeligt på det danske marked med produkter, som holder en høj produktkvalitet og hylder fortidens afdæmpede æstetik.

Instagram #motionsfeltet

Motionsfeltet.dk   •   Åsvinget 5   •   9800 Hjørring   •   Tlf. 5155 8966   •   info@motionsfeltet.dk

Boligadvokat