15.03.2017 @ 13:35

Ironman, der i 2016 købte rettighederne til cykelløbsserien Velothon i Skandinavien, forventer, at der afholdes Velothon i Danmark indenfor en overskuelig fremtid. Det sker dog ikke før, det kan gøres med stor kvalitet i afviklingen. Ironman er i rigtig god dialog med både Københavns Kommune og samarbejdspartnere i forhold til afviklingen.

Ironman købte i 2016 den franske cykelløbsarrangører Lagardere, som har skabt hele løbsserien Velothon. Et opkøb, der satte tyk streg under Ironmans position som en af verdens førende løbsarrangør. Ironmans nordiske aktiviteter styres fra hovedkontoret i København, og her forventer man snart at kunne sætte dato på et dansk Velothon indenfor en meget overskuelige fremtid.

 

"Siden vi overtog Velothon i 2016, har vi først og fremmest overtaget dialogen med Københavns Kommune, som vi i forvejen har et rigtig godt samarbejde med,” forklarer Frej Elbæk Schjeldal, kommunikationschef for Ironman i Skandinavien til Feltet.dk.


Ironman arrangerer altså store events i København, og de forventer, at Velothon løbsserien kan blive til noget nu efter de i 2016 købte Lagardere og efterfølgende overtog licensen fra det nu konkursramte Energysport A/S, som ellers havde rettigheder i fem år.
 
”Der er en meget stor interesse og velvilje fra begge parter til, at skabe et fantastisk Velothon i København. Fra vores side er en ting dog sikkert, det sker ikke, før vi kan præsentere et helt unikt race, en holdning Københavns Kommune også har. Det er jeg dog meget fortrøstningsfuld omkring det og tror ikke, at danskerne skal vente så længe på en dansk udgave Velothon," siger kommunikationschefen.

Flere løb allerede i gang i udlandet
Velothon-løbsserien er allerede startet op i flere lande. F.eks. den 10. september 2017 afvikles Velothon i Stockholm med forventet 3000-4000 deltagere på helt lukkede veje i både det centrale Stockholm og det smukke landskab udenfor Sveriges hovedstad. Mens mere end 15.000 deltagere tørner ud til Velothon i Hamborg den 20. august.

Frej Elbæk Schjeldal slår også på, at det ikke kun er i Danmark, at man kigger på at udvide løbsserien.

”Vi kigger ikke bare på Danmark, men også det øvrige Norden i forhold til flere løb i Velothon-serien f.eks. Finland og Norge. Løbet skal være ’Race like a pro’, hvor du kører på total lukkede ruter i storbyerne, det er ligesom konceptet,” lyder det.
 

"Vores grund præmis er, at ting skal gøres ordentlig. Det var også derfor vi hurtigt tog en beslutning i 2016, hvor vi overtog licenserne, om, at 2017 ikke var aktuelt i Danmark. Det er derimod både 2018, 2019 og 2020 ikke bare for Danmark - men også potentielt andre store byer i Skandinavien. Så mon ikke vi snart kan melde noget ud. Vi ser et kæmpe potentiale i Velothon på dansk grund, hvor der mangler et rigtig stort og professionelt afviklet byløb," slutter Frej Elbæk Schjeldal.

Læs mere om Velothon-løbene i Berlin og Hamborg, som Motionsfeltet.dk tidligere har omtalt.

Giro-spillet åbnet for tilmelding
Første cykelmagasin på gaden
Første udgave af Motionsfeltet.dk's nye magasin er landet på gaden! Læs det nu og få også adgang til 7 tidligere magasinet, som er udgivet af Bikemania Magazine.
Følg Romandiet Rundt på Feltet.dk's app
Følg Kasper Asgreen, Michael Valgren, Andreas Kron, Johan Price-Pejtersen samt Christopher Juul-Jensen i Romandiet Rundt.
Produktnyt: Cannondales nye Scalpel er bygget til at begejstre
I dag lancerer Cannondale en helt ny model af deres ikoniske Scalpel. Cannondales ultra lette nye cross-country mountainbike er på vej på markedet.
Cykelsportens Myter: Oplev Rolf, Holm og Bastian Emil
Den 11. juni gæster Brian Holm, Rolf Sørensen og Bastian Emil Goldschmidt Det Ny Teater til en snak om cykelsportens barske storhed og varmer op til Tour de France 2024. 
Test: Ekoi Gara MIPS Air
EKOI Gara MIPS Air er en let, velventileret og komfortabel hjelm.
Hør dansk MTB-stjerne sætte ord på triumf
Simon Andreassen tog i går en af karrierens største sejre, da han vandt mountainbike World-Cuppen i Araxá i Brasilien. Efter sejren var han overvældet, men prøvede at sætte ord på triumfen.
Se Simon Andreassen vinde stor World Cup-sejr
Simon Andreassen vandt anden afdeling af World Cuppen - se hele den dramatiske sidste omgang.
Simon Andreassen vinder i World Cuppen
Danske Simon Andreassen vandt sensationelt anden afdeling af World Cuppen.

Instagram #motionsfeltet

ANNONCE

Seneste indlæg i debatten

Oier Lazkano har endnu ikke styr på sin kontraktsituation fra næste sæson. Læs artiklen her https://www.feltet.dk/nyheder/spansk_mester_staar_foran_stor_beslutning/ jeg har, efter en del skriven frem og tilbage, fået mit forsikringsselskab til at acceptere den QR-kode og tilhørende serienummer, som i hvert fald var påsat mine Canyon-cykel. Havde politiets hittegodskontor været tættere på, så havde jeg nok bare fået dem til at udstede et stelnummer. OP - jeg har også købt cykler ved Canyon, og i første omgang var det fordi, at prisen for den pågældende racercykel virkede fornuftig og, når jeg sammenlignede med danske butikker virkede det til, at modellens udstyr lige var det bedre end til tilsvarende pris i Danmark. Anden gang valgte jeg igen Canyon både pga. gode erfaringer med første køb og så fordi, at deres Roadlite 4 hybrid-cykel igen virkede som en fornuftig prissat pakke. Oplevede ikke problemer med købet, har heller ikke oplevet problemer med cyklerne efterfølgende, men har dog været i kontakt med Canyons (danske) kundeservice et par gange. Kun positive oplevelser. Det er aldrig en dårlig ide at kontakte din forsikring inden du køber fra udlandet og får oplyst hvordan, at du skal have din cykel registreret før, at de vil acceptere det fx i tilfælde af tyveri. Derudover skal du gøre op med dig selv om du vil have en fysisk butik i nærheden, hvor du kan tage cyklen ned og sige "Det er 14 dage siden, at jeg købte den og nu virker lortet ikke - hvordan vil I ordne det for mig?"Prologvidneren, Maikel Zijlaard, udgår af Romandiet Rundt med et slemt brud.   Læs artiklen her https://www.feltet.dk/nyheder/overraskende_prologvinder_udgaar_med_slemt_brud/Arnaud De Lie er på vej tilbage efter en længere pause, og pausen gør, at det nu er usikkert, om De Lie skal køre Tour de France eller ej.   Læs artiklen her https://www.feltet.dk/nyheder/belgisk_stjerne_usikker_til_touren/

Vær med i klubben - find en cykelklub i nærheden af dig

Team Motionsfeltet.dk

Vil du også gerne deltage i cykelløb i ind- og udland?

ANNONCE

Motionsfeltet.dk   •   Åsvinget 5   •   9800 Hjørring   •   Tlf. 5155 8966   •   info@motionsfeltet.dk   •   Cookieindstillinger

Andet