27.06.2016 @ 12:56

3500 cykelryttere og 1000 MTB-ryttere var med til at omdanne den historiske Hærvej til en kæmpe motionsarena ved lørdagens DGI Hærvejsløb op gennem Jylland.

Lørdag 25. juni blev den historiske Hærvej op gennem Jylland indtaget af ikke færre end 4500 motionister ved DGI Hærvejsløbet. Hele 3500 cykelryttere deltog i DGI Hærvejsløbets cykelløb op gennem Jylland, mens der deltog 1000 MTB-ryttere på DGI Hærvejsløbets MTB-løb.

 

Cykelløbet havde start fra tre byer. Fra Flensborg deltog 1730 ryttere på de 270 km, fra Vejen 1220 ryttere på 160 km-ruten og fra Funder ved Silkeborg deltog 500 ryttere på den korte 50 km-rute. MTB-løbet havde også start fra tre byer, Danmarks længste MTB-løb fra Vingsted, hvor 450 deltog på de 155 km, 350 på 100 km fra Bryrup og 200 Fra Engesvang på 55 km. Alle MTB-ruter sluttede også i Viborg.

 

Alle deltagere blev i Viborg modtaget på den røde løber af masser af tilskuere og Viborgs store fest, Snapsting Viborg.

 

Markant flere deltagere

Det er fjerde gang, DGI Hærvejsløbet afvikles. Og hvert år er antallet af deltagere øget markant. I 2013 deltog i alt 850 motionister, i 2014 i alt 1700 motionister, i 2015 i alt 3100 deltagere, mens antallet i 2016 altså nåede op på 4500 deltagere. Præcis som de to foregående år var det en fantastisk løbsdag med masser af glade deltagere på trods af nogle heftige byger undervejs.

 

”Det er en fornøjelse at se, hvor godt humør deltagerne har, selv om det til tider var vådt ude på ruten. Især midt på eftermiddagen i det midtjyske kom der en del vand. Men selv når himlen åbner for sluserne, er det langt fra nok til at slå vores deltagere ud af kurs,” siger løbsleder for DGI Hærvejsløbet, Magnus Korsgaard Nielsen.


Team Motionsfeltet.dk gav den også gas
Vores eget ambitiøse cykelhold, Team Motionsfeltet.dk, gav den også gas på Hærvejen. Holdet deltog både på MTB-ruterne og de korte og lange distancer på landevejen. Holdet fra Flensburg melder om en fantastisk tur op igennem det jyske. 

"Det er et fantastisk løb, prøv det," forklarede Lisette Henriksen efter løbet. 



Regnen gjorde dog, at løbet blev ekstra hårdt, men det blev taget med et smil hele vejen rundt. Regnen betød dog også, at der var lidt flere punkteringer. Det kan man jo altid grine over, når det ikke er en selv, som det går udover. Kjeld Wichmann benyttede i hvert fald lejligheden til det: "Christian Lindholm Dam er set dansende hjælpeløs rundt om et fladt forhjul." 

"Tak for turen i dag. Jeg dansede et par gange rundt om det lorte forhjul, men kom da i mål," smiler Christian Lindholm Dam og tilføjer: "Tak for en god dag allesammen." 

Han bliver bakket os af flere af holdets andre ryttere. Kun en rytter kom ikke igennem løbet fra Team Motionsfeltet.dk, som stillede til start med 15 ryttere.



Ros til frivillige

Både på landevejsruterne og på MTB-ruterne er der masser af depoter til at servicere deltagerne, så de kunne blive tanket op med energi. Alle depoter var bemandet af lokale foreninger med frivillige. Og endnu en gang får de mange frivillige meget stor ros fra deltagerne.

 

Finn Torben Hansen fra Herfølge deltog på DGI Hærvejsløbets Cykelløb fra Flensborg til Viborg, og han skriver på løbets officielle facebookside: ”Det bedste løb jeg har deltaget i. Rigtig gode og velforsynede depoter, turen fra Flensborg til Viborg var virkelig flot.”

 

Mens Flemming Haugstrup skriver: "Uden sammenligning det bedst skiltede løb og de bedste depoter. I får et 5-tal fra mig.”

 

Magnus Korsgaard Nielsen roser de mange hundrede frivillige for, at alt gik som håbet. ”De har endnu en gang gjort en kæmpe indsats for at få det til at glide. Uden dem kunne en event med så mange deltagere ikke lade sig gøre,” siger han.

Læs mere om Team Motionsfeltet.dk og se flere billeder på Hærvejsløbets Facebookside

Produktnyt: Cannondales nye Scalpel er bygget til at begejstre
I dag lancerer Cannondale en helt ny model af deres ikoniske Scalpel. Cannondales ultra lette nye cross-country mountainbike er på vej på markedet.
Test: Ekoi Gara MIPS Air
EKOI Gara MIPS Air er en let, velventileret og komfortabel hjelm.
Hør dansk MTB-stjerne sætte ord på triumf
Simon Andreassen tog i går en af karrierens største sejre, da han vandt mountainbike World-Cuppen i Araxá i Brasilien. Efter sejren var han overvældet, men prøvede at sætte ord på triumfen.
Se Simon Andreassen vinde stor World Cup-sejr
Simon Andreassen vandt anden afdeling af World Cuppen - se hele den dramatiske sidste omgang.
Simon Andreassen vinder i World Cuppen
Danske Simon Andreassen vandt sensationelt anden afdeling af World Cuppen.
Vi vil lave Danmarks bedste cykelmagasin - hjælp os!
Nu inviterer vi dig til at være med til at præge, hvilken retning Motionsfeltet.dk's nye digitale cykelmagasin skal have.
Skovbrand hærger kendt stigning
Senest i marts satte en 18-årige dansker ny rekord på Coll de Rates.
Andreassen åbner World Cuppen med top 10-placering
I weekenden blev der i Brasilien taget hul på årets World Cup-sæson.
Amstel-fadæse: Se supersprinter juble for tidligt
Lorena Wiebes begik en enorm fejl, da hun jublede for tidligt i spurten i Amstel Gold Race. Det gjorde, at Marianne Vos kunne spurte forbi hende på stregen i en forkortet udgave af løbet.

Instagram #motionsfeltet

ANNONCE

Vær med i klubben - find en cykelklub i nærheden af dig

Team Motionsfeltet.dk

Vil du også gerne deltage i cykelløb i ind- og udland?

ANNONCE

Motionsfeltet.dk   •   Åsvinget 5   •   9800 Hjørring   •   Tlf. 5155 8966   •   info@motionsfeltet.dk   •   Cookieindstillinger

Andet